Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

U svetu medija, integritet i transparentnost su ključni za održavanje poverenja publike. Na sednici održanoj dana 31.08.2023. godine, Savet za štampu doneo je odluku kojom se potvrđuje upravo ta vrsta integriteta i transparentnosti naše redakcije. Nakon podnete žalbe od strane kompanije SBB, Savet je većinom glasova odlučio da portal TeleSrbija nije prekršio novinarski kodeks u svom izveštavanju.

Podsećamo, kompanija SBB optužila je portal TeleSrbija za iznošenje navodno neistinitih informacija u tekstu "Na predlog TeleSrbija, RATEL pokrenuo postupak protiv preko 10 operatora zbog kršenja ZEK". Naša redakcija je odgovorila pružanjem svih relevantnih dokaza i argumentacija koje potkrepljuju navedene informacije u članku.

Poverenje korisnika je nešto što se zarađuje svakodnevnim radom i rigoroznim postupcima provere informacija. Naše usmerenje ka borbi za prava korisnika nikada nije bilo i nikada neće biti usmereno na favorizaciju ili zaštitu bilo kog aktera na tržištu telekomunikacija. Savet za štampu svojom odlukom potvrđuje da je TeleSrbija medijska platforma koja se pridržava visokih profesionalnih i etičkih standarda.

Radujemo se nastavku našeg cilja: postati i ostati vodeći telco news authority u regionu. Kroz objektivno izveštavanje i pridržavanje novinarskih standarda, TeleSrbija će i dalje služiti kao pouzdan izvor informacija u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija.

Odluka Saveta za štampu je dokaz da i pored komplikovanih okolnosti i izazova sa kojima se mediji često suočavaju, integritet i profesionalizam uvek moraju biti na prvom mestu.

U svetu u kojem se informacije šire brže nego ikada, i gde tehnologija pruža sve više alata za manipulaciju, pridržavanje etičkih standarda nije samo preporuka, već i imperativ za sve medijske kuće.

Ostajemo posvećeni informisanju javnosti i radujemo se daljem razvoju tržišta telekomunikacija sa vama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
6
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno