Bugarska KZK odobrila akviziciju PPF-ovog poslovanja od strane Etisalat

Bugarska komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je kompaniji Emirates Telecommunications Group Company koja posluje kao Etisalat da preuzme kontrolni paket akcija (50% + 1) u češkom PPF Telco Group, koji je vlasnik Yettel Bugarska i bugarskih TV kanala bTV i Ring.
Bugarska KZK odobrila akviziciju PPF-ovog poslovanja od strane Etisalat

Foto: Etisalat, Yettel, TeleSrbija montaža

Bugarska komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je kompaniji Emirates Telecommunications Group Company koja posluje kao Etisalat da preuzme kontrolni paket akcija (50% + 1) u češkom PPF Telco Group, koji je vlasnik Yettel Bugarska i bugarskih TV kanala bTV i Ring. Odluka je doneta 15. februara ali je objavljena tek danas, 20. februara., preneo je Kapital.bg

Podsećamo, pregovori sa Etisalat su počeli u junu 2023. godine, i obuhvataju poslovanje ne samo u Bugarskoj već i u Srbiji i Mađarskoj. O tome smo pisali u avgustu 2023. godine, kada je postignut dogovor između dve kompanije.

Etisalat (e&) je operator telekomunikacionih usluga sa sedištem u Abu Dabiju. Kompanija pruža usluge za 159 miliona pretplatnika u 16 ​​zemalja na Bliskom Istoku, Aziji i Africi, ali nema značajne komercijalne aktivnosti u EU i ostvaruje promet samo od naknada za međunarodni roming i ugovora o terminaciji poziva.

1
❤️
5
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

1 komentar

Viktor
Dugogodišnji sam korisnik svih operatora,i moram reći da je Yettel postao loš provajder,prvo je počeo sa problemima sa dometom,a sada je i postao napadan i počeo da smara svoje korisnike sa raznim SMS porukama i pozivima doduše Yettel prodavaca,a i kada odete kod njih u Shop prodavci gledaju da uvale a ne prodaju usluge, a kompetenicje prodavaca su na vrlo niskom nivou.