×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

Odlučili smo da sakupimo sve poznate šifre Telekomovih modema i objavimo ih na jednom mestu - u ovom tekstu. Naravno, radi se o šiframa za administratorski nalog.

Pre svega, svaki Telekomov modem ima tzv. user admin nalog koji je ograničenih privilegija i može samo da vidi parametre i konfiguriše WiFi. Ali, osim toga, postoji minimalno jedan telecom admin nalog, koji ima sve privilegije na modemu.

Gorepomenuti user admin nalog je svima poznat:

 • Username: telekom
 • Password: telekom

Većina ADSL i VDSL modema

Konkretno: ZTE H168N, H267N, H367N; Huawei HG520c, HG530, HG532e, HG552e, HG630, HG655b, HG531, …; Iskratel Innbox V45; Intracom JetSpeed IAD; itd.

 • Username: admin
 • Password: ztonpk

Takođe postoji i druga varijanta koja važi kod nekih modela i verzija softvera:

 • Username: admin
 • Password: tzlkisonpk

Huawei HA35 Hybrid modem

Telekomov Hibridni modem HA35 ima prilagođenu admin šifru:

 • Username: admin
 • Password: H1br1d.TS

Ukoliko navedena šifra ne radi, resetujte modem na fabrička podešavanja bez SIM kartice i telefonskog kabla, pa zatim uđite u web interfejs i promenite šifru, a onda spojite telefonski kabl i ubacite SIM karticu. Dalje koristite novu šifru koju ste postavili za logovanje.

Huawei HG8245Q2 i HG8245H

ONT modemi koje Telekom koristi na optičkom mreži imaju sledeću šifru:

 • Username: admin
 • Password: 20HWont17. (ne zaboravite i tačku)

Napomena: Ukoliko navedena šifra ne radi, isključite optički kabl iz ONT-a, i resetujte ONT (modem) na fabrička podešavanja. Zatim, bez spajanja optičkog kabla, povežite se na ONT i ulogujte se sa navedenom šifrom ili sa ztonpk, i onda promenite lozinku admin naloga. Nakon toga ugasite ONT, spojite optički kabl i upalite ga ponovo. Dalje koristite novu šifru koju ste postavili za logovanje.

Nokia G-240-C

„Misteriozni” ONT koji Telekom koristi uglavnom van Beograda, a koji je kompatibilan sa Huawei optičkom mrežom.

 • Username: admin
 • Password: qscgyjm1#

Kao i u slučaju Huawei ONT-a, ukoliko navedena šifra ne radi, isključite optički kabl iz ONT-a, i resetujte ONT na fabrička podešavanja, a onda bez spajanja optičkog kabla uključite ONT u struju i povežite se na web interfejs sa ovom šifrom. Tada možete izvršiti promenu šifre i zadržati pristup i nakon spajanja optičkog kabla.

Iskratel Innbox V46

Nalog sa najvećim privilegijama se zove superadmin, i on ima pristup apsolutno svemu. Postojanje 3 nivoa korisnika je jedinstveno za Iskratel uređaje.

 • Username: superadmin
 • Password: sal#Smo.iad

Nalog sa manje privilegija se zove admin. On svakako ima više privilegija od user naloga („telekom”).

 • Username: admin
 • Password: alziad.Ts!

Kako se novi modeli budu pojavljivali, ovaj tekst će biti ažuriran sa novim šiframa za te modele.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom. Za detaljne informacije o Vašim pravima, vrsti sadržaja kao i njegovoj svrsi, izjavi o odricanju od svih odgovornosti od strane TeleSrbija, i ostale informacije, posetite stranicu Pravne napomene.

Napišite komentar