Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u prvoj polovini ove godine napravila odlične rezultate i da će ponovo zabeležiti pozitivne rekorde u svim ključnim segmentima poslovanja.

- Prvih šest meseci 2023. završili smo vrlo uspešno, trendovi rasta prihoda, pre svega interneta i televizije, ponovo su izuzetno dobri, dvocifreni, pa kao što smo u prošloj godini napravili rekorde u pogledu rasta prihoda, operativne dobiti i novih korisnika tako ćemo i u ovoj godini. Dodatno raduje da taj rast beležimo kako u Srbiji tako i u svim ćerkama firmama u inostranstvu - poručio je Lučić gostujući na TV Happy.

U isto vreme, Telekom nastavlja da stalno unapređuje usluge koje pruža svojim korisnicima. Najnoviji primer za to je uvođenje brzine interneta od 10 gigabita u sekundi u pojedinim delovima Beograda, što je rekordna brzina na nivou Evrope, a mozda i sveta.

Ova usluga će na početku biti dostupna u Beogradu na vodi, gde je prisutan veliki broj kompanija, kao i doseljenika iz inostranstva koji pokreću svoje biznise, a onda će se širiti na ostale delove grada. Telekom Srbija se ujedno sprema za uvođenje 5G mreže.

- Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo u Srbiji, ali i u celom regionu, ubedljivo najspremnije dočekati start 5G mreže. Po broju baznih stanica za 4G koje smo dosad implementirali daleko smo najbolji u odnosu na konkurenciju i sada ćemo ih samo prilagoditi za 5G, što je tehnički vrlo jednostavno. Čim krene 5G i mi ćemo krenuti sa prvim digitalnim servisima prilagođenim toj mreži, za šta se uveliko spremamo i gde nam je ekskluzivni partner Vodafon, koji je globalni lider za uvođenje inovativnih digitalnih tehnologija. Između ostalog, tako će postati moguće uvođenje automobila bez vozača, kao i mnoge usluge u medicini, u fabrikama, u nauci - objasnio je Vladimir Lučić.

Vladimir Lučić
Foto: Screenshot, TV Happy, YouTube

Kompanija Telekom Srbija je finansijsku podršku za projekat 5G u Srbiji, dobila od Evropske investicione banke, zvanične banke EU, - Posebno dobra vest je da sada čak proširujemo ugovor sa EIB, i pored svih lobističkih pokušaja naše konkurencije da se taj ugovor raskine, tako da će banka EU investirati u još neke digitalne projekte Telekoma i u ovom periodu finalizujemo taj posao - naglasio je Lučić. Saradnja sa EIB je primer velikog poverenja koje najveće svetske finansijske institucije imaju u Telekom Srbija, u finansijsku stabilnost i strategiju razvoja kompanije.

“Prvih šest meseci 2023. završili smo vrlo uspešno, trendovi rasta ponovo su izuzetno dobri, dvocifreni”

Vladimir Lučić je doneo još jednu odličnu vest: u tekućem kvartalu 2023. dolazi prvo veliko pojeftinjenje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

- U saradnji sa Evropskom komisijom idemo ka faznom potpunom ukidanju rominga sa EU do 2027, a prvo veliko sniženje dolazi u ovom kvartalu i fokus je na značajno jeftiniji prenos internet podataka, jer to je ono što je ljudima najpotrebnije kada su u inostranstvu, na primer na letnjem odmoru da ne moraju da jure “vaj faj” po plaži, već da imaju finansijski izuzetno povoljan internet na svom mobilnom telefonu - objasnio je prvi čovek Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić: Podneta žalba na rešenje Prištine

Telekom Srbija je u Prištini podneo žalbu na rešenje o zabrani rada kompanije na KiM, odnosno o brisanju firme “MTS d.o.o” iz registra preduzeća, i očekujemo pozitivan rezultat, saopštio je generalni direktor kompanije Vladimir Lučić.

- Zabrana našeg MTS na Kosovu i Metohiji značila bi najgrublje kršenje i praktično bespovratno poništenje Briselskog sporazuma. Optimista sam da će naša žalba biti usvojena, jer bi njeno odbacivanje značilo dramatičnu odluku Prištine, sa ogromnim posledicama. Mi sigurno ne bismo sebe dobrovoljno ugasili na KiM, oni bi morali na silu to da urade, čime bi destabilizovali region, jer bi 30.000 srpskih porodica ostalo bez svih oblika komunikacija i život bi im postao do kraja neizdrživ - izjavio je Lučić na TV Happy.

Generalni direktor Telekoma Srbija posebno se zahvalio ambasadorima SAD i predstavnicima EU na vrlo korektnim izjavama i postupcima povodom pokušaja Prištine da zabrani najveću srpsku kompaniju na Kosmetu.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
2
👍
0
😲
0
😢
3
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

1 komentar

kiki
pa ovo je fantastično! preko devet ljudi je zatražilo telekomove usluge, svaka čast na dvocifrenom rastu!
Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno