REM doneo odluku o prestanku rada usled pritiska koje trpe zbog nedodeljivanja dozvola N1 i Nova S

Regulatorno telo za elektronske medije - REM - objavilo je večeras odluku Saveta REM o obustavi rada ove institucije, usled - kako tvrde - pritiska kojim su izloženi od strane političkih stranaka, medija i NVO sektora, a posebno na temu dozvola za N1 i Nova S za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji.
REM doneo odluku o prestanku rada usled pritiska koje trpe zbog nedodeljivanja dozvola N1 i Nova S

Foto: Zoran Drekalović

Regulatorno telo za elektronske medije - REM - objavilo je večeras odluku Saveta REM o obustavi rada ove institucije. 

Kako navode u objavi, smatraju da su godinama izloženi pritiscima od strane političkih stranaka, medija i NVO sektora, usled čega smatraju da direktno dolazi do ugrožavanja nezavisnosti regulatornog tela. REM takođe smatra da su predmet "poziva na linč" nakon raspisivanja konkursa za petu dozvolu za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji, zato što televizije N1 i Nova S, vlasništvo United Media, nisu dobile dozvolu za emitovanje na jednom od 4 kanala sa nacionalnom frekvencijom. 

Na ulazu u zgradu zamenika predsednika Saveta REM danas je nacrtan kukasti krst, uz akronimom REM. Ista nacistička simbolika nacrtana je na istom mestu i pre nekoliko meseci. Jasno je kakvu poruku šalju ovakvi simboli. Prividno prikrivene borbom za medijske slobode, crnim ekranima i crnim kukastim krstovima ispisanim na fasadama, ove kvazi-novinarske, kvazi-političke i kvazi-demokratske pošasti prizivaju duhove prošlosti, totalitarizma, jednoumlja, linča i progona. Ovakvi pritisci su u direktnoj suprotnosti s osnovnim demokratskim načelima, koja se zasnivaju na pretpostavci o tolerisanju različitih mišljenja i nezavisnosti institucija.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara