Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Kompanija Telekom Srbija učestvovala je na Sarajevo Film Festivalu tri godine zaredom. Naše prisustvo podrazumevalo je kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima. Iznenađeni smo reakcijom organizatora Festivala, jer smo po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vreme.

Ovu činjenicu možemo potkrepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih celina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Festivala. Takođe, činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom Heroji Halijarda je i informacija da su samoinicijativno, ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Contrast Studios-a sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za Festival.

Foto: Telekom Srbija

Film Heroji Halijarda, koji se realizuje u saradnji sa produkcijom Contrast Studios, obrađuje istorijsku činjenicu spasavanja američkih avijatičara od strane srpskog naroda za vreme Drugog svetskog rata, tako da nema prostora za ukazivanje na ideološki propust. Štaviše, Vlada i Vojno Vazduhoplovstvo SAD zvanično navode da Operacija Halyard „još uvek predstavlja najveću spasilačku operaciju američkih avijatičara u istoriji“. „Operation Halyard je bila misija Office of Strategic Services (preteča CIA) spašavanja više od 500 avijatičara SAD koji su bili raštrkani po planinskim regionima Srbije nakon što su im bombarderi bili oboreni od strane Nemaca u Drugom svetskom ratu“. Zvaničnici Vlade SAD redovno obeležavaju i iskazuju svoje „poštovanje za lokalne Srbe, za njihove izuzetne žrtve i heroizam“ tokom ove misije. Njujork tajms naziva Operation Halyard, „odvažnom misijom spašavanja preko 500 savezničkih vazduhoplovaca tokom Dugog svetskog rata, u Jugoslaviji okupiranoj od strane Nacista“.

Svaki pokušaj spekulacija i politizacije jednog filma koji se bavi zvanično nespornim istorijskim činjenicama je zlonameran i bez osnova.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
1
❤️
3
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno