Telekom Srbija u procesu proširenja MTEL-a na Severnu Makedoniju

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić - izjavio je u saopštenju da je „danas počelo osnivanje firme Telekoma u Severnoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel”. Direktor je naveo da će firma početi sa radom za mesec dana i to prvo…
Telekom Srbija u procesu proširenja MTEL-a na Severnu Makedoniju

Foto: MTEL Austria, Shutterstock - TeleSrbija

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić - izjavio je u saopštenju da je „danas počelo osnivanje firme Telekoma u Severnoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel”. Direktor je naveo da će firma početi sa radom za mesec dana i to prvo kao provajder satelitske televizije putem mSAT TV platforme, a do kraja godine će portfolio usluga biti proširen na mobilnu telefoniju kao i širokopojasni internet na optičkoj mreži.

„Za nas su veoma važne odluke koje su danas donete na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Severne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od pre tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni”, istakao je Lučić za Tanjug.

„Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Severnoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i BiH”, dodao je Lučić

Kako navodi Lučić - regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu, što je bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.

Regionalni ekonomski forum u Skolju

Foto: Screenshot

Podsećamo i da je u okviru regionalnog ekonomskog foruma u Skoplju sklopljena su tri sporazuma u okviru inicijative „Otvoreni Balkan” između Albanije, Srbije, i Severne Makedonije.

Dodatne informacije o samoj ponudi novog operatora nisu poznate, kao ni da li će MTEL u Severnoj Makedoniji usluge nuditi kao virtuelni operator (MVNO) kao što to radi u Austriji ili će početi da gradi sopstvenu infrastrukturu za mobilnu mrežu. Istovremeno nije poznato ni da li će se širokopojasni pristup realizovati zakupom infrastrukture ili sa sopstvenom infrastrukturom.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara