Operator MTS započeo je postepeno puštanje novog Iris TV interfejsa na svojoj IPTV platformi.

Novi interfejs je dugo najavljivan, između ostalog od strane direktora Vladimira Lučića u gostovanju na Happy TV i K1, za avgust prošle godine, pred Svetsko prvenstvo u fudbalu. Međutim, redizajnirana platforma je kasnila, a od jeseni je u test fazi pušten u dva grada u Srbiji.

Sada je Telekom konačno započeo puštanje novog interfejsa kod svih korisnika, a kao i do sada kada su rađena ažuriranja platforme, nova verzija će stizati postepeno po gradovima. Korisnicima će nakon što se završi puštanje novog interfejsa biti restartovani STB-ovi.

U tekstu možete videti fotografije izgleda nove Iris TV platforme. Za sada nema nikakvih razlika u samom funkcionisanju TV usluge.

Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.
Foto: TeleSrbija / A.R.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
1
😠
0

14 komentara

 1. Dušica
  Nikada ne konsultujete korisnike usluga. Prilikom menjanja kanala odmah smo na liniji imali pregled šta je bilo na programu pre, šta je posle. Sad nam za to treba nekoliko koraka. Kanal koji nismo kupili kad stanemo na njega ne možemo ga promeniti kucanjem brojeva, već samo plus o minus.
  Vaš sam korisnik skoro 15 godina najbolje je bilo na početku i najviše programa za osnovni paket. Nemojte se iznenaditi smanjenjem broja korisnika , od uvođenja Irisa većina je nezadovoljna - znam iz razgovora!
 2. Bane
  Dušice, nije istina. Novi softver je bolji a i slika je bolja. Priviknite se malo.
 3. Đorđe
  Poštovani Milan Kragujević, u tekstu pišete: "Za sada nema nikakvih razlika u samom funkcionisanju TV usluge." - Ima razlike !! Opcija za sortiraje ili premeštaje kanala je ukinuta. To sam primetio posle 5 minuta korišćenja, za ostale ukinute usluge još ne znam, mada se nadam da ih više nema...
 4. Ljubiša
  Sortiranje kanala nema, pa to mi je najbitnije od svega, hoću da gledam kanale kako ja hoću a ne da ih tražim da mi presedne i tv i gledanje. Ubacite SORTIRANJE KANALA, vama je nebitno nama je veoma bitno a pretpostavljam da je bitno i Vama.
 5. Veljko
  Novi interfejs je (blago reći) katastrofa, veoma mučan za korišćenje.
 6. Marinko
  Sortiranje kanala kao opcija pod hitno ili ćao
 7. Milica
  Katastrofa!!! Baguje, koči, za gledanje unazad ako pauziraš, on vrati gde on hoće. Blagi užas!!!!!!
 8. Petar Savic
  Postovani, interfejs je manje vise stvar navike, ali je veliki minus sto ste izbacili sortiranje kanala. Po mom misljenju to je jedna od bitnijih funkcija. Ovo se narocito odnosi na starije korisnike, koji su navikli na ovu opciju i lakse im je da se snalaze. Molio bih vas da azuriranjem resite ovaj propust.
  Takodje bi mogli da vratite na staro da prilikom menjanja kanala odmah na liniji bude pregled šta je bilo na programu pre, a sta ce biti posle.
  S postovanjem
  Petar
 9. goran
  Nema sortiranja kanala. U programskoj shemi nema opcije da se filtriraju kanali na npr. "omiljene".
  Sve u svemu uzasan interfejs.
  Pozitivno je sto je malo lepsi mada to ne doprinosi funkcionalnosti.
  Ovo pod hitno treba da se menja ili dogradi.
 10. Maja
  Ne mogu da verujem šta je uradjeno, kao napredniji korisnik tehnologija, mogu samo da kažem da se navikavati neću niti ću da trošim svoje vreme. Za izvesne operacije koje su se mogle obaviti u jednom koraku, sada mi treba bar četiri. Promeniću provajdera i to je to.
 11. razocaran
  Novi sam korisnik, privikavam se na korisnicki interfejs koje mi deluje prilicno komplikovano, a onda su me iznenadili i ovim updateom gde su prilicno osakatili opcije, tako sto su :
  - ogranicili broj zakljucanih kanala na 20-25
  - izbacili opciju sortiranja kanala!!!
  - prikazivanje samo omiljenih kanala!!!

  Zelim da gledam samo omiljene kanale i sortirane onako kako JA zelim.
  Takodje, za decu i za starije gradjane, te opcije su itekako korisne, a za mene kao korisnika, izuzetno IRITANTNE.
  Mozda hocu samo crtane filmove, mozda samo muziku, mozda samo sport. Menjajte ovo sto pre, ili vracajte staro. Ovde ne vidim nista "unapredjeno".
 12. Jelena
  Verovatno koliko para, toliko muzike. Za korisnike skupo,a platfotma kineska unajjeftinija Telekomu.. Ozbiljno razmišljam da promenim operatera. Ono što je bilo dobro ste izbacili (sortiranje kanala). Da ne pričam koliko baguje, koči kod premotavanja unazad.
 13. Aleksandar
  SORTIRANJE KANALA!
  Kako da nađem recimo TV 1000, AMC, Pink Thriller….?!
  Kako da kreiram listu omiljenih i trenutno vidim pregled šta je bilo i biće na njima?
  Zašto ste nam zakomplikovali život? Zašto ste ukinuli sortiranje?
  Užas - ili vratite ili odosmo kod drugih!
 14. Boban
  Da sam mogao da ostavim staru platformu to bi sigurno i uradio.
  Eto koliko je nova platforma dobra.
  Dve najvaznije stavke su SORTIRANJE KANALA i vracanje kanala unazad na prethodni kanal a bas to nema.
  Obrnuo sam sve i kada sam se uverio da ipak nema sortiranje kanala to je bilo veliko razocarenje jer ste svima otezali da normalno pratimo i uzivamo u mts televizijskim semama programa.
  Sada moramo da pamtimo ili da imamo spisak rednih brojeva kanala koje pratimo. Ima tu problema i kod omiljenih kanala alk bolje da ne spominjem sve probleme.
  Pitam se koji su programeri radili na ovoj platformi i kako su mogli da dozvole ovakav propust???

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno