TeleSrbija

Nakon što je SBB predstavio potpuno digitalizovanu mrežu u okviru projekta "GIGA Srbija", javilo se interesovanje korisnika ovog operatora za tzv. "GIGA dodatak". U ovom tekstu otkrivamo šta je zapravo taj dodatak, kako se aktivira, i šta donosi korisniku?

GIGA dodatak predstavlja dodatak za korisnike EON Premium paketa sa tri usluge (televizija, internet i fiksna telefonija), i dostupan je isključivo na kablovskoj infrastrukturi u digitalizovanim "GIGA" gradovima. Dakle, dodatak nije dostupan uz manje pakete, kao što su EON Premium Duo, ili EON Full, itd., kao ni uz stare Duo i Trio pakete. 

GIGA dodatak se aktivira podnošenjem zahteva putem mejla, pozivom call centru ili direktno na prodajnom mestu. Nakon aktivacije GIGA dodatka, korisniku se resetuje ugovorna obaveza na nova 24 meseca, i ujedno toliko traje minimalni period korišćenja GIGA dodatka. 

Cena ovog dodatka iznosi 4000 dinara mesečno, i ta cena se plaća kao dodatak uz primarnu cenu paketa koja je trenutno 5149 dinara (uz uračunat popust za e-račun).

Promotivno, korisnici u prvih 12 meseci korišćenja GIGA dodatka plaćaju naknadu od 2000 dinara, umesto 4000 dinara što je standardna cena dodatka.

GIGA dodatak je dostupan samo na kablovskoj infrastrukturi uz Advanced DOCSIS Home Gateway modeme (Ubee EVW32c, Technicolor CGA2121 i SDMC NE1611B) sa 24 downstream kanala. 

Aktivacijom GIGA dodatka, brzina u Download smeru se povećava na 1000 Mb/s, dok upload ostaje nepromenjen.

Prilikom aktivacije dodatka, kod korisnika se ne menja oprema niti vrši intervencija u objektu, već se isključivo menja podešena brzina protoka u sistemu.

GIGA dodatak, kao i "GIGA Srbija" ne predstavljaju DOCSIS 3.1 mrežu. SBB koristi DOCSIS 3.0 mrežu na svim svojim lokacijama. Dodatno, GIGA mreža ne predstavlja optičku mrežu koja je dostupna u nekoliko naselja u Beogradu i u Sremskoj Mitrovici.

Detalje o SBB-ovoj ponudi na GIGA mreži možete videti na ovom linku. 

0
❤️
1
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno