TV kanal Russia Today nije dostupan na Telekomovoj satelitskoj platformi

Usled sankcija zbog rata sa Ukrajinom, ruski TV kanal "Russia Today" (RT) prestao je sa emitovanjem u toku današnjeg dana putem satelita u vlasništvu Luksemburške kompanije SES (Société Européenne des Satellites), što uključuje i satelit Astra 3B putem kojeg se emituje DTH platforma "m:sat TV" Telekoma Srbija.
TV kanal Russia Today nije dostupan na Telekomovoj satelitskoj platformi

Foto: Shutterstock

Usled sankcija zbog rata sa Ukrajinom, ruski TV kanal „Russia Today” (RT) prestao je sa emitovanjem u toku današnjeg dana putem satelita u vlasništvu Luksemburške kompanije SES (Société Européenne des Satellites), što uključuje i satelit Astra 3B putem kojeg se emituje DTH platforma „m:sat TV” Telekoma Srbija.

Kako se navodi u saopštenju kompanije SES, koje prenosi „The Guardian”, SES je „blisko sarađivao sa Luksemburškom vladom na razvoju Evropski-koordinisane strategije koja bi omogućila EU da bez odlaganja usvoji regulativu koja će globalnim operatorima telekomunikacionih platformi - kao što je SES - dozvoliti da suspenduju određene ruske kanale brzo i odlučno. ”

Telekom za sada nije objavio dodatne informacije o ovom slučaju. Ukoliko iste budu naknadno objavljene, ovaj tekst će biti ažuriran.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara