TeleSrbija

U skladu sa strateškim opredeljenjem da bude pouzdan partner u digitalnom svetu bez granica, mts je svojim korisnicima određene usluge učinio znatno dostupnijim pomoću servisa za digitalnu potvrdu ličnog identiteta, uz izvanredno korisničko iskustvo.

Servis Digitalni onboarding i video identifikacija, razvijen u saradnji sa domaćom kompanijom Blinking, od sada je dostupan svim korisnicima putem platformi mts.rs, Selfcare portala i mobilne aplikacije Moj mts.

Prve usluge koje će moći da se realizuju na ovaj način jesu Registracija pripejd broja, Deblokada Moj mts naloga i Ažuriranje ličnih podataka korisnika. Za pripejd korisnike ova novina može biti posebno značajna, pošto je najavljeno da će od naredne godine registracija pripejd broja biti obavezna.

Tok identifikacije se sastoji iz dva povezana dela - digitalnog onboardinga, u kojem korisnik skenira lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), fotografiše lice, unosi podatke o adresi i kontakt podatke, i video identifikacije, odnosno razgovora sa video operaterom kako bi se potvrdio identitet korisnika. Nakon potvrde identiteta, zahtev se realizuje i korisnik se o tome obaveštava mejlom. Sam postupak je jednostavan, intuitivan i traje svega nekoliko munuta, bez odlaska u poslovnicu.

„Telekom Srbija uvek nastoji da svojim korisnicima pruži potpuno digitalno iskustvo, tako da je ovaj put u saradnji sa partnerima iz kompanije Blinking razvio servis video identifikacije koji im omogućava da se identifikuju onlajn, bez odlaska u poslovnicu. Kako će u narednom periodu biti neophodna registracija svih neregistrovanih pripejd brojeva, želeli smo da i na ovaj način pomognemo korisnicima da to ostvare brzo i lako, što je i smisao digitalnih servisa. Pored registracije pripejd broja, naši korisnici će pomoću novog servisa u prvoj fazi moći još da ažuriraju lične podatke i da zahtevaju deblokadu moj mts naloga“, izjavila je Ana Komnenović, direktorka Sektora za razvoj digitalnih kanala, digitalnih platformi i servisa Telekoma Srbija.

Partnerstvo sa kompanijom Blinking omogućava klijentima da provere i potvrde svoj identitet u potpunosti onlajn, čime se značajno unapređuje korisničko iskustvo. Proces traje samo nekoliko minuta, i korisnik ga može završiti sa bilo koje lokacije, u bilo kom trenutku - potrebno je samo da kod sebe ima uređaj sa kamerom i pristup internetu.

„Uvođenje našeg rešenja u ponudu servisa Telekoma Srbija obezbeđuje brz, jednostavan i siguran proces verifikacije identiteta korisnika putem onlajn kanala“, rekao je Miloš Milovanović, suosnivač i operativni direktor kompanije Blinking. „Siguran sam da će ovo partnerstvo rezultirati povećanjem zadovoljstva korisnika, smanjenjem rizika od prevara i unapređenjem efikasnosti poslovanja Telekoma Srbija. Takođe, očekujem da će Blinking Identify rešenje uskoro postati standard u telekomunikacionoj industriji“, dodao je on.

Predviđeno je da u doglednoj budućnosti bude proširen broj servisa koji će moći da se realizuju na ovaj inovativan način.

1
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
2
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

1 komentar

Tomislav
Dzordz Orvel, sta čovek da kaže

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno