Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj www.ebrd.com, raspisan je javni poziv za pretkvalifikaciju ponuđača u cilju zaključenja trećeg po redu ugovora tj. fazu 2a Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije koje sprovodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

„Plan je da se do kraja 2025. godine brzi internet uvede u više od 700 sela, da se u tu svrhu izgradi više od 4.700 km optičkih trasa i da se poveže više od 120.000 domaćinstava i oko 720 školskih objekata. Ovo je jedan od najbitnijih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da praktično 99% sela u Srbiji dobije pristup brzom optičkom internetu, protoka preko 100Mb/s“, istakao je ministar Jovanović.

Ukupna procenjena vrednost faze 2a je 82.6 miliona evra i finansiraće se iz kredita EBRD-a. Rad u fazi 2a projekta će biti podeljen u dve partije, a podrazumeva projektovanje i građevinske radove na ukupno 3.280km podzemne optičke mreže.

Rok za dostavljanje prijava o zainteresovanosti ponuđača je 25. septembar 2023 godine.

Izvor: MIT

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
1
❤️
1
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno