Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Korisnici Orion telekoma se već nekoliko dana žale na društvenim mrežama, forumima, a između ostalog i portalu TeleSrbija, zbog poskupljenja usluga Interneta kod Orion-a. 

Podsećamo, Orion telekom je 30. septembra najavio da će od 1. novembra korisnicima biti naplaćivana nova "naknada za podršku", u iznosu od između 250 i 350 dinara u zavisnosti od pristupne tehnologije kod korisnika. Obaveštenje je u skladu sa dosadašnjom praksom Oriona i zakonskom regulativom istaknuto na sajtu operatora.

Međutim, očekivano, većina korisnika nisu primetili obaveštenje o poskupljenju, tako da su sa pristizanjem novembarskog računa u decembru, počeli da upućuju reklamacije operatoru. 

Podršku Oriona je danima nemoguće dobiti preko telefona ili chat podrške, a ista se ne odaziva ni na "korisničkoj zoni" Oriona (helpdesk portal operatora).

Udruženje potrošača "Efektiva" objavilo je obaveštenje (arhivirano ovde) o mogućnosti korisnika da raskinu ugovor sa Orionom, čak i nakon isteka roka za raskid ugovora, koji je trajao do kraja oktobra, jer kako smatraju "ORION TELEKOM nije obavestio svoje korisnike na prikladan način o povećanju cene usluga (obaveštenje putem sajta to nije)". Dodali su da će operatora prijaviti Tržišnoj inspekciji.

Orion telekom se nije oglašavao po ovom pitanju zvaničnim kanalima. 

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

2 komentara

  1. Boban
    Slučajno sam bio u datom periodu na sajtu Oriona, nigde nisam naleteo na najavljeno poskupljenje, ko zna gde su ga na sajtu namerno zavukli!!! Ne nepeikladno obavestili korisnike, nego takva manipulacija da sad i džaba da daju ne trebaju ljudi koristiti Orion.
  2. Marko
    Portpisao sam ugovor sa njima 02.2022, na 2200 rsd, posle 2 meseca dolazi racum od 2500, kaze izgubili smo ugovor morate da potpisete novi, potpisem novi, sledeci racun se vrati na 2200, sledeceg meseca 2450, poskupela usluga, bez obavestenja, pre mesec dana 2850, ponovo poskupljenje bez najava, cetvrta promena cene u roku od 10 meseci! Trazio sam raskid ugovora uz konsultacije sa agencijom za zastitu potrosaca. Na telefon se ne javljaju, na salteru ne znaju nista, kada im pustim mail, oni ti odogovre na njihovom portalu, za koji trebas da znas account... Borim se sa njima vec mesec dana da raskinem ugovor, prosto se ne javljaju, izbegavaju (najjaca stavr je kada pozoves call centar, na engleskom dobijes par odgovora da ste sledeci na listi poziva, i posle 10 min kaze "Good bye ", onako sarkasticno). Najgore iskustvo koje sam imao sa nekim operaterom. Jedino mi preostaje da angazujem advokata.

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno