TeleSrbija

Dugo i vrlo nestrpljivo iščekivana migracija Globaltel korisnika sa A1 infrastukture na MTS infrastrukturu je počela pre nekoliko dana, a očekuje se da bude okončana do kraja 2023. godine.

Korisnici koji budu primili SMS poruku sa ovim sadržajem su segmentirani za migraciju, i u narednih par sati će biti prebačeni na MTS infrastrukturu. Tom prilikom će se izvršiti ažuriranje softvera na samoj SIM kartici, a nakon izvršenih promena, SIM kartica će se identifikovati sa MCC/MNC 220 03, što je dodeljeno Telekomu Srbija.

Na SIM karticama će biti ukinut i nacionalni roming koji je do sada bio primenjivan, odnosno, umesto MCC/MNC 220 11 koji je koristio Globaltel, a "gostovao" na A1 mreži (220 05), SIM kartica se identifikuje kao kartica MTS mreže i kao takva je "domaća" sa aspekta Telekomovih baznih stanica.

Promena u ponudi za sada nije bilo, ali se očekuje da korisnici primete promene u kvalitetu telekomunikacija, jer na nekim mestima A1 mreža funkcioniše bolje od MTS mreže a na nekim mestima je obrnuto. Gde je do sada A1 mreža imala problema, korisnici Globaltela mogu primetiti poboljšanje nakon prelaska na MTS infrastrukturu.

Zvanične komunikacije na ovu temu nije bilo ni od Telekoma, ni A1. Mi smo uputili Telekomu upit prošlog meseca, na osnovu informacija koje smo posedovali, o početku ove migracije, ali nam nije odgovoreno.

2
❤️
2
👍
1
😲
6
😢
1
😠
1

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

3 komentara

Viktor
Zdravo,

Ovo je poprilično loša vest za korisnike.

Očekujem da se desi i da se ukinu i same freepaid tarife.

Globaltel je dozvolud dobio kao zasebno pravno lice, te stoga bi mogao istu i da izgubi u koliko počne da u podpunosti posluje pod okriljem MTS-a,ali kako se naravno to neće desiti imamo umesto 5 provajdera za koje su izdate dozvole samo tri. Globaltel je za razliku od Mundio mobile počeo daradi,i kada je stekao neku reputaciju onda je prodat kompaniji Telekom, što je sporno s obzirom da telekom ima veoma dominantni tržišni udeo.

Globaltel je prodat Telekomu ne zbog opasnosti od konkurencije nego zato da ga ne kupe Šolak i SBB.
Gradjanin
Opsta konfuzija nakon preuzimanja od strane mts-a, nema novih informacija na sajtu, nema detalja oko postpejd tarifa nakon ukidanja istih i prebacivanja na mts postpaid, sinoc na tv-u vidim reklamu globaltela sa naglaskom na postpejd. Koliko god sam bezao od mts-a, na kraju su (nazalost) kupili provajdere cije usluge koristim, kako kablovsku, tako i globaltel.
Slobodan
Još uvek nikakva zvanična informacija ni o daljem funkcionisanju usluga u roamingu i njihovim cenama. Na sajtu idalje stare informacije...

Takođe, nigde nema informacije da li iste uslove korišćenja roaminga imaju korisnici koji su migrirani na mts i oni koji još nisu?

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno