TeleSrbija

U prethodnih nekoliko dana, radnici Roaming Networks, u ime Telekoma Srbija, obavljali su radove na unapređenju 4G mobilne mreže u Kostolcu, na baznim stanicama na brdu i na zgradi direkcije TE-KO u ulici Nikole Tesle. 

Brza i stabilna 4G mreža postaje sve važnija u današnjem digitalnom dobu, omogućavajući stanovnicima i preduzećima pristup internetu visokih performansi. Ova inicijativa ima ključnu ulogu u povezivanju ljudi, podržavanju poslovanja i unapređenju svakodnevnog života u Kostolcu i okolini.

Kako smo saznali od Telekoma, u pitanju je proširenje kapaciteta 4G mobilne mreže u cilju povećanja brzine mobilnog 4G Interneta za korisnike MTS mreže. 

Sa tehničke strane, namera je dodavanje 2100 MHz nosioca širine 10 MHz kako bi bila podržana 3CC agregacija na obe bazne stanice i time omogućena brzina do 300/75 Mbps agregatno uz 2x2 MIMO i 64QAM modulaciju. Kada postoje mogućnosti za 256QAM modulaciju, brzina agregatno iznosi do 391 Mbps u Download smeru. 

Za vreme trajanja radova, korisnici mogu primetiti pogoršanje u radu mobilne mreže, posebno mobilnog Interneta i poziva na 4G mreži (VoLTE), usled privremenog gašenja opreme, i smanjenja jačine emitovanog signala u svrhe zaštite radnika od jačine zračenja. 

Važno je napomenuti da je ovaj projekat deo šire strategije Telekoma Srbija da unapredi mobilnu infrastrukturu širom zemlje, kako bi građanima i preduzećima pružio najbolju moguću konekciju i podršku u savremenom digitalnom dobu.

Ova uspešna saradnja između Roaming Networks i Telekoma Srbija pokazuje koliko je važno ulaganje u infrastrukturu kako bi se unapredile komunikacione usluge i omogućio napredak celokupne zajednice. Očekuje se da će ovakvi projekti nastaviti da oblikuju digitalnu budućnost Srbije, pružajući građanima bolje uslove za život i rad u modernom svetu tehnologije.

1
❤️
1
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno