TeleSrbija

United Grupa objavila je danas aplikaciju „EON Connect” za nadzor i upravljanje kućnom mrežom za korisnike svojih operatora SBB i Telemach.

EON Connect
Foto: SBB

SBB je već neko vreme najavljivao EON Connect aplikaciju, a krajem februara ove godine su ažurirali modeme svih korisnika na novi softver koji podržava dodatne mogućnosti za daljinsko upravljanje i nadzor.

Sada, u saopštenju, SBB je konačno zvanično predstavio EON Connect aplikaciju i uvrstio je u svoju ponudu.

EON Connect: Da deca budu bezbedna online
Foto: SBB

United Grupa (i kompanija United Cloud, koja je sastavni grupe, a bavi se razvojem servisa pod EON brendom) stavljaju akcenat na mogućnosti roditeljske kontrole ugrađene u EON Connect aplikaciji, kako bi roditelji mogli da zaštite svoje najmlađe i da im pruže bezbednost na internetu.

EON Connect omogućava grupisanje uređaja po MAC adresi i podešavanje roditeljskih kontrola u vidu blokiranja određenih kategorija sadržaja, gašenje WiFi mreže u određeno vreme, ili blokiranje pristupa Internetu određenim uređajima, ručno ili po rasporedu.

EON Connect: Pauziraj ili onemogući pristup internetu
Foto: SBB

Osim toga, EON Connect aplikacija pruža mogućnost korisnicima da optimizuju performanse svoje WiFi mreže klikom na jedno dugme, što će sigurno obradovati korisnike SBB-a koji su do sada bili nezadovoljni kvalitetom WiFi mreže. Svakako, nejasno je na koji način ova mogućnost funkcioniše, niti koliko je efikasna.

EON Connect: Kontroliši na klik svoj kućni internet
Foto: SBB

Aplikacija takođe omogućava lako kreiranje i upravljanje dodatnom WiFi mrežom za goste, koja je izolovana od Vaše glavne mreže, i koju možete paliti po potrebi, i konfigurisati sa ili bez lozinke za pristup. Uz to, EON Connect aplikacija sadrži i jednostavan interfejs za prosleđivanje portova (port forwarding), podešavanje DHCP servera lokalne mreže, restart modema kao i proveru Internet veze na modemu.

EON Connect omogućava i upotrebu DNS filtera koji blokira poznate malware, spam, phishing, itd., sajtove, i obezbeđuje bezbednije surfovanje Internetom.

EON Connect: Podaci su važni - neka ih na mreži niko ne zloupotrebi
Foto: SBB

Usluga EON Connect je dostupna samo korisnicima koji poseduju Ubee EVW32c ili Technicolor CGA2121 modeme. Ove modeme, klasifikovane kao „Advanced”, mogu dobiti korisnici EON Full/Full Duo i EON Premium/Premium Duo paketa. EON Connect nije dostupan na Beogrid Ethernet/FTTB infrastrukturi niti na SBB GPON optičkoj mreži.

EON Connect je dostupan na Ubee EVW32c i Technicolor CGA2121 modemima
Foto: SBB

Aplikacija je dostupna na Google Play Store, Apple AppStore kao i Huawei AppGallery. Više informacija pronađite na zvaničnom sajtu SBB-a.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno