Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Kompanija Telekom Srbija zaključila je još jedan u nizu sporazuma o saradnji sa Evropskom unijom u cilju unapređenja kvaliteta života građana u Srbiji. Ovu vest koja ima izuzetan značaj za državu ali i za kompletan investicioni ciklus Telekoma Srbije, saopštio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić. 

Telekom Srbija i Evropska unija zajedno realizuju niz projekata kako bi poboljšali kvalitet života građana i privredni razvoj u Srbiji. Kompanija planira da u naredne tri godine najsavremeniji optički internet stigne do oko 120.000 domaćinstava u najudaljenijim selima širom zemlje, što će omogućiti brzine identične centrima najvećih gradova. Osim toga, više od 700 seoskih škola će dobiti najbrži internet, kao i lap top računare i projektore. Telekom Srbija se pridružio Vladi Srbije i Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) u realizaciji ovog projekta. 

Telekom Srbija će omogućiti mobilnu telefoniju 4G i 5G mrežu, kao i modernu digitalnu televiziju u najudaljenijim selima u zemlji. Ove inicijative će doprineti kvalitetu života na srpskom selu, pomoći u zadržavanju stanovništva, naročito mladih generacija, ali i ohrabriti ljude iz urbanih sredina da žive na selu jer brzi internet unapređuje online rad ljudima u udaljenim delovima zemlje. Uz sve to, Telekom Srbija se nada da će "digitalni nomadi" biti privučeni dolaskom u Srbiju zbog fantastične lepote naših sela, prirodnih lepota zemlje i najmodernije digitalne infrastrukture.

Nakon ovih inicijativa, u oktobru ove godine Telekom Srbija najavljuje veliko pojeftinjenje rominga između Srbije i EU, i to za prenos podataka preko interneta, što će praktično značiti da će cene biti bar 50 odsto niže. Maloprodajna cena će biti regulisana u skladu sa konsultacijama mobilnih operatera iz zemalja Zapadnog Balkana i Evropske komisije.

Kompanija Telekom Srbija ostaje odana svojoj misiji i nastavlja da unapređuje kvalitet života građana u Srbiji putem naprednih digitalnih rešenja.

Još jedna sjajna vest odnosi se na poslednji kvartal ove godine ili početak sledeće, kada će telekomunikacioni operateri u Srbiji dobiti prve dozvole za uvođenje 5G mreže.

"Telekom je već sada spreman, u poslednje tri godine izgradili smo veliki broj baznih stanica za 4G mrežu, što će se lako i brzo proširiti na najsavremeniju 5G tehnologiju. Polovinu naših troškova uvođenja 5G finansiraće Evropska investiciona banka, mi smo jedini operater na Zapadnom Balkanu koji na ovom projektu sarađuje sa zvaničnom bankom EU", zaključio je Lučić.
 

0
❤️
3
👍
0
😲
1
😢
1
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

2 komentara

 1. Igor S.
  Iako sam otkazao sve mts mobilne / fiksni / kablovska televizija i Net račune, znajući da troše pare građana na kojekakve gluposti, spoznorstva, plate višku radnika itd (umesto da ulažu u infrastrukturu i samo i isključivo infrastrukturu i poboljšanje uslova korišćenja krajnjim korisnicima), i prešao u potpunosti kod konkurencije (SBB) sa kojom sam veoma zadovoljan, moram priznati sledeće:

  Obećanje da će doći do realizacije 5G mreže u Q4 ove godine mi se jako dopada! Ovo je doduše ko zns koji put da se to obećava, pa sugerišem autorima portala Telesrbija (koji obožavam kao portal, bravo ljudi!) da:

  * prate da li će se to obistiniti
  * podrže što pre usvajanje legislative zs 5G i deljenje spektra
  * podržite i konkurenciju odnosno to da imamo što veći izbor kao korisnici.
  U prevodu: ako SBB želi da se bavi mobilnom 5G mrežom, i ulaže sopstveni (privatni, a ne državni tj naš novac.) resurs u infrastrukturu (5G bazne stanice itd), zašto da ne?

  Svako iole normalan će razumeti da je konkurencija, "IZBOR", veći izbor operatera: vrhunska stvar.

  Ako još neko hoće da bude 5G operater (osim A1, Yettel, MTS i SBBa kom garant neće dati dozvolu a treba podržati da je dobiju), lupam - Verat/Beotel, Orion, Globaltel - bilo ko: Svakog NOVOG treba podržati.

  Živi bili i da svi imamo i 5G i širok izbor operatera, krajem ove godine.

  Za kraj, preporučio bih i da napišete poseban tekst o KAŠNJENJU uvođenja 5G mreže.... Istražiti zašto.... Zašto Hrvatska već ima operativan 5G a mi ne... Kaskanje ne valja.

  Pozz
 2. Jovan
  Sve je to bajno-sjajno !
  Međutim,sa čijim parama se igrate?
  Ko vraca dugove?

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno