Po izveštaju „TV Beat”, specijalizovane platforme za statističku analizu TV programa u realnom vremenu, večeras je posle prvog poluvremena utakmice između reprezentacije Srbije i Irske, TV kanal Nova S, koji ima ekskluzivna prava prenosa u Srbiji, ostvario je rezultate najgledanijeg TV programa sa udelom gledanosti od 50,05%.

„Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koja se igra na stadionu „Rajko Mitić” izbor je najvećeg broja gledalaca SBB-a. Na drugom mestu je Prva televizija sa share-om od 11,25%, dok se javni servis nalazi na trećem mestu sa 6,47%”, navodi se u saopštenju Nova S

SBB je omogućio praćenje kanala United Media za korisnike svih operatora putem servisa „EON van mreže”, a danas je poskupeo inače najjeftiniji „Porodični” „mini-paket” na 799 din, sa ranije cene od 499 din.

Usled izuzetno velike gledanosti došlo je do degradacije kapaciteta tačke međupovezivanja više operatora, što je izazvalo usporenje Internet saobraćaja kod većeg broja korisnika za vreme trajanja događaja.

„EON prenos utakmice izazvao kolaps Internet saobraćaja!”
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.

Napišite komentar