Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je aktuelnu situaciju u vezi sa prestankom emitovanja kanala TV Prva i B92 na SBB-ovim platformama, gostujući večeras u emisiji „Prva Tema” na TV Prva, prenosi N1.

N1 navodi da se predsednik „otvoreno stavio na stranu privatnih televizija Prva i B92”, kao i da je istovremeno „[prećutao] da je vlasnik tih televizija od SBB-a zatražio 11 puta veći iznos za emitovanje. ”

Podsećamo, SBB je u sredu najavio da će od 28. oktobra 2022. godine prestati sa reemitovanjem TV Prva i B92, kao i kablovskih kanala Prva World, Prva Plus i Prva Kick.

Predsednik Vučić ocenio je da je odluka kompanije SBB da iz svoje ponude ukine televizije TV Prva i B92 „skandalozna”, i dodao da smatra da „iza svega stoji obaranje rejtinga predsednika i vlasti pred važne događaje. ” Predsednik je takođe dodao da smatra da je „sve napravljeno kako bi se veštački i na silu podigli Nova S i N1. ”

„Tako da je očigledno da neko radi na rastu tih kanala, a ne na rastu same kablovske mreže, pošto će ona da doživi veliki pad, to je nesumnjivo, posebno što Telekom sada ima mnogo bolje programe” dodao je Vučić i preporučio gledaocima da se „prijave na Supernovu” i „lepo gledaju sve. ”

U toku gostovanja u emisiji „Prva Tema”, Vučić je optužio SBB da iza svega stoje politički motivi, i tom prilikom naveo da je „skidanje Prve i B92 iz ponude SBB-a ‘pitanje za državu’”, „jer država nije slučajno dodelila nacionalnu frekvenciju, ” podvukao je on.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno