ZAUZEO STRANU: Vučić „stao u odbranu” TV Prva i B92 u sukobu sa SBB-om

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je aktuelnu situaciju u vezi sa prestankom emitovanja kanala TV Prva i B92 na SBB-ovim platformama, gostujući večeras u emisiji "Prva Tema" na TV Prva.
ZAUZEO STRANU: Vučić „stao u odbranu” TV Prva i B92 u sukobu sa SBB-om

Foto: FoNet, Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je aktuelnu situaciju u vezi sa prestankom emitovanja kanala TV Prva i B92 na SBB-ovim platformama, gostujući večeras u emisiji „Prva Tema” na TV Prva, prenosi N1.

N1 navodi da se predsednik „otvoreno stavio na stranu privatnih televizija Prva i B92”, kao i da je istovremeno „[prećutao] da je vlasnik tih televizija od SBB-a zatražio 11 puta veći iznos za emitovanje. ”

Podsećamo, SBB je u sredu najavio da će od 28. oktobra 2022. godine prestati sa reemitovanjem TV Prva i B92, kao i kablovskih kanala Prva World, Prva Plus i Prva Kick.

Predsednik Vučić ocenio je da je odluka kompanije SBB da iz svoje ponude ukine televizije TV Prva i B92 „skandalozna”, i dodao da smatra da „iza svega stoji obaranje rejtinga predsednika i vlasti pred važne događaje. ” Predsednik je takođe dodao da smatra da je „sve napravljeno kako bi se veštački i na silu podigli Nova S i N1. ”

„Tako da je očigledno da neko radi na rastu tih kanala, a ne na rastu same kablovske mreže, pošto će ona da doživi veliki pad, to je nesumnjivo, posebno što Telekom sada ima mnogo bolje programe” dodao je Vučić i preporučio gledaocima da se „prijave na Supernovu” i „lepo gledaju sve. ”

U toku gostovanja u emisiji „Prva Tema”, Vučić je optužio SBB da iza svega stoje politički motivi, i tom prilikom naveo da je „skidanje Prve i B92 iz ponude SBB-a ‘pitanje za državu’”, „jer država nije slučajno dodelila nacionalnu frekvenciju, ” podvukao je on.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara