×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

United Grupa je u saopštenju, koje je preneo N1, iznela nezadovoljstvo postupcima nadležnih institucija u Srbiji povodom tzv. „plana eliminacije slobodnih medija”, odnosno „gušenje medija N1 i Nova S i uništenje SBB-a”.

Oni podsećaju da su pre mesec dana „novinari N1 otkrili tajna dokumenta Telekoma o planovima za saradnju sa Telenorom” a da „nijedna nadležna institucija u Srbiji nije reagovala i pokrenula istragu”.

„Namera uništenja konkurenta na tržištu ne zanima tužilaštvo, kod kojeg uopšte nema naznaka da će pokrenuti bilo kakav postupak iz svoje nadležnosti, ispitati obelodanjena dokumenta i pozadinu saradnje Telekoma i Telenora”, navodi se u saopštenju

United Grupa u svom saopštenju više puta izražava nezadovoljstvo sa odsustvom postupka ili istrage nadležnih institucija na temu saradnje Telekoma i Telenora kao i uopšteno o takozvanom „planu eliminacije slobodnih medija”.

Oni dalje kritikuju nastup predsednika Vučića, u kontekstu „odbrane kartela Telekoma i Telenora”, i optužuju generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića da je stavio svoj potpis na „zvanična dokumenta o eliminaciji SBB-a i gušenju medija N1 i Nova S”.

Za kraj United Grupa podseća da je SBB velika kompanija sa 2700 zaposlenih koja dosta ulaže u infrastrukturu i razvoj u Srbiji, i smatraju da nije u redu da Vlada Srbije plaća za „otvaranje svakog novog radnog mesta” a istovremeno radi na tome da „Telekom […] uništi [SBB]”.

Podsećamo, povod ove situacije povezan je sa planom Telenora da sarađuje sa Telekomom kod iznajmljivanja GPON optičke infrastrukture i aktivne opreme.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom. Za detaljne informacije o Vašim pravima, vrsti sadržaja kao i njegovoj svrsi, izjavi o odricanju od svih odgovornosti od strane TeleSrbija, i ostale informacije, posetite stranicu Pravne napomene.

Napišite komentar