×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

U saopštenju, koje je prenela Nova S, United Grupa iznosi svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom saradnje Telenora i Telekoma, i kritikuje nastup Telenora na tržištu i u javnosti.

Naime, United Grupa tvrdi da Telenor, koji opisuje kao „Češka kompanija koja posluje u Srbiji pod imenom Telenor”, nastupa kontradiktorno, jer u saopštenju kanale N1 i Nova S optužuje da „neistinito informišu javnost”, a istovremeno „nudi da ih emituje na svojoj budućoj kablovskoj mreži koju planira da gradi na infrastrukturi Telekoma”.

United Grupa dodatno optužuje Telenor da tužbom protiv N1, Adria News i Jugoslava Ćosića, pokušava da cenzuriše drugu stranu, i osuđuje takvo ponašanje.

„Upozoravamo javnost da iz svih izjava predstavnika Telenora sledi zaključak da se oni već predstavljaju javnosti kao kablovski operator na infrastrukturi Telekoma. Postavlja se pitanje da li i Telenor unapred zna kakva će biti odluka Komisije za zaštitu konkurencije, ako izdaju takva saopštenja. ”

United Grupa dalje iznosi sumnje u proces rada KZK i poziva Telenor da „budu iskreni prema svim građanima Srbije i da pokažu da ne žele da budu podizvođač Telekomu u uništenju naše kompanije, tako što će podržati ulazak SBB-a na tržište mobilne telefonije i iznajmiti svoju infrastrukturu po tržišnim cenama”.

Za kraj United Grupa ocenjuje da će tržište telekomunikacija u Srbiji postati liberalno „tek kada svim operatorima na tržištu bude omogućeno da pružaju sve četiri usluge-fiksnu i mobilnu telefoniju, internet i televizijske usluge”. Istovremeno podvlače da se zalažu za saradnju po „evropskim pravilima”, a „ne po trenutno važećim u Srbiji”, i da se nadaju da je „moguće raditi bez pretnji, ucena i pod istim uslovima za sve […]”.

Telenor za sada nije komentarisao saopštenje United Grupe, a KZK je u procesu razmatranja žalbi United Grupe povodom saradnje Telenora i Telekoma kao operatora sa značajnim tržišnim udelom na polju fiksnog pristupa Internetu.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

Napišite komentar