United Grupa i NOKIA potpisale sporazum o unapređenju mobilne mreže

United Grupa je danas saopštila putem medija N1 i Nova S, da je potpisan ugovor o saradnji sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže i superiornog korisničkog iskustva. „Saradnja United Grupe i kompanije Nokia doprineće…
United Grupa i NOKIA potpisale sporazum o unapređenju mobilne mreže

Foto: United Group

United Grupa je danas saopštila putem medija N1 i Nova S, da je potpisan ugovor o saradnji sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže i superiornog korisničkog iskustva.

„Saradnja United Grupe i kompanije Nokia doprineće uvođenju nove generacije digitalnih usluga širom Jugoistočne Evrope, uključujući nove 5G usluge kako za rezidencijalne, tako i za poslovne korisnike, veće brzine i sigurnosti”, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik United Grupe za tehnologiju, Željko Batistić, naveo je: „Porast povezanih uređaja i sve veće potrebe koje mobilni korisnici danas imaju, zahteva moćnu bežičnu mrežu koja može da prenese velike količine podataka brzo, sigurno i sa zanemarljivim kašnjenjem. Naša ulaganja – i u mobilne i u fiksne mreže – garantuju da će korisnici United Grupe uvek imati pristup najboljem što naša industrija može da ponudi”.

Ugovor o podršci predstavlja saradnju dve kompanije na modernizaciji 4G radio-pristupne mreže Telemach Hrvatska (nasleđene kupovinom operatora „Tele2 Croatia” u martu 2020. godine), kao i daljem širenju 5G mobilne mreže i održavanju postojeće pristupne infrastrukture operatora „Vivacom Bugarska”, kojeg je United Grupa kupila u novembru 2019. godine.

Inače, saradnju između dve kompanije počela je u martu ove godine, nakon što je United Grupa odabrala kompaniju Nokia kao partnera za podršku u uvođenju optičke mreže nove generacije u Jugoistočnoj Evropi (u okviru svojih operatora „Telemach Hrvatska” i „Vivacom” u Bugarskoj).

I ako se u saopštenju United Grupe navodi da je „SBB još u februaru ove godine podneo zvaničan zahtev RATEL-u, ali i nadležnom MTTT, da pokrenu postupak javnog nadmetanja za 5G mrežu” — više informacija u našem tekstu — za sada ne postoje indikacije da će se saradnja UG i Nokia događati na tržištu Srbije, prvenstveno jer zahtev nije usvojen niti su stečeni uslovi za pokretanje postupka javnog nadmetanja.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara