TeleSrbija

Usled odluke Saveta Evropske unije o zabrani emitovanja ruskih kanala Russia Today (RT) i Sputnik, što uključuje i obavezu suspenzije navedenih kanala na svim platformama, kao što su kablovska televizija, DTH satelitska televizija, IPTV/OTT platforme, web stranice i striming aplikacije, operatori u Srbiji nisu u mogućnosti da reemituju ove kanale počevši od srede, 02.03.2022. godine.

Konkretno, francuska kompanija Eutelsat je obustavila reemitovanje signala ovih kanala na svom satelitu Eutelsat 16A, koji služi kao primarni izvor za reemitovanje. Usled navedenog, ni operatori u Srbiji nisu u mogućnosti da reemituju sadržaje ovih TV kanala svojim korisnicima.

Kanal Russia Today nije dostupan kod operatora Telekom Srbija (Iris TV, m:sat TV, Supernova, ArenaCloud, GO4YU), SBB (D3, EON, EON OTT, Total TV, NettvPlus), Yettel, Orion Telekom (IPTV i OTT servisi), BeotelNet, Astra Telekom, KBCNet, NetNet, ST Cable, Jotel, Alteko.

Očekuje se da, kada/ukoliko dođe do ponovnog uspostavljanja redovnog emitovanja navedenih kanala na satelitu Eutelsat 16A, ili po promeni načina distribucije sadržaja od strane emitera i nosioca prava, reemitovanje navedenih kanala bude ponovo omogućeno u Srbiji.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

3 komentara

Aleksa
E pa evo , pre 3 dana sam uzeo EON van SBB mreže pa sada kanali Russia Today i M4 Sport emituju poruku nema signala , ali na M4 Sport prvo piše “ kanal je nedostupan zbog autorska prava “ i opa poruka nema signala
mICIKA
i Rusija treba da se čuje, POLTRONI
Marko
A da li su sbb I ostali operateri pomislili da nadju drugi izvor za emitovanje rt news mozda Ili sa sajta rt news stream Ili sa nekog ruskog satelita da preuzmu rt news posto su besni korisnici zbog gasenja rt news pa me zanima jel ce sbb I ostali resiti ovaj problem sa rt news posto je kanal ima crn ekran

Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno