TeleSrbija Podcast ep. 2: Živ je pripejd, umro nije / Prednosti i mane pripejda

Stigla je druga epizoda TeleSrbija podcasta! U ovoj epizodi analiziramo ključne razlike u PREPAID vs POSTPAID ponudi domaćih telekomunikacionih operatora.

🎧 Stigla je druga epizoda TeleSrbija podcasta! 🎧

U ovoj epizodi analiziramo ključne razlike u PREPAID vs POSTPAID ponudi domaćih telekomunikacionih operatora.

Prepaid nudi neprikosnovenu slobodu pretplatniku, ali za uzvrat mu neke stvari i uskraćuje. 

Postpaid je nikad dostupniji, nikad popularniji, a istovremeno neki ljudi ovakvu vrstu usluge mobilne telefonije nikad ne bi uzeli u obzir.

Od neograničenih minuta kod inovativnog prepaid operatora, preko raznih tarifnih dodataka, pokušaja operatora da privuku korisnike popustima na postpaid-u, do večne borbe za zadržavanje korisnika koji tako lako mogu da prenesu broj u drugu mrežu, nije lako biti ni operator ni korisnik telekomunikacionih usluga u današnje vreme.

Na sve to, stiže nam obavezna registracija prepaid korisnika, koja je potresla javnost i aktiviste za digitalnu privatnost i anonimnost. U ovoj epizodi otkrivamo kako takva praksa može, a na koji način ipak i ne može, da ugrozi privatnost korisnika, kao i potencijalnih kriminalaca.

Zašto možda “više niko” ne komunicira bez enkriptovanih aplikacija, kako operatori čuvaju naše podatke i šta bi mogli da unaprede na polju zaštite podataka korisnika, izuzetno je važna tema kojom se bavimo u ovoj epizodi.

Ne propustite našu novu epizodu, i obavezno se pretplatite na naš kanal i aktivirajte zvonce da ne biste propustili nijednu novu epizodu TeleSrbija podcasta!

Subscribe

Voditelji

Milan Kragujević je glavni i odgovorni urednik kao i osnivač portala TeleSrbija, stručnjak za IKT i entuzijasta za nove tehnologije.

Dijana Milutinović je komunikolog sa više od 15 godina iskustva, posvećena IT sektoru i novim tehnologijama.

O portalu

TeleSrbija je vodeći telco news portal u Srbiji i regionu, i predstavlja jedini ovakav stručni medij u Srbiji, sa posvećenom publikom i pažljivo izgrađenim autoritetom. Prateći svetske i domaće trendove u svetu telekomunikacija, mi izveštavamo pravovremeno, tačno i nepristrasno.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara