Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

KOLUMNU PIŠE

MILAN KRAGUJEVIĆ — Stručnjak za tržište telekomunikacija, IKT novinar, ljubitelj računara i umrežavanja, IT inženjer, urednik i osnivač portala TeleSrbija.

Portal TeleSrbija je danas upisan u Registar medija Agencije za privredne registre pod brojem IN001295. Ovo je izvanredna vest, i nešto o čemu nisam mogao ni sanjati kada sam pre 2 godine započeo ovaj portal.

Kao prvi medij u Srbiji posvećen tržištu telekomunikacija, sa ponosom sam izgradio brend kojem ljudi veruju, na koji mogu da se oslone za ključne informacije, putem kojeg mogu da se informišu o aktuelnostima, ponudama, ali i dostupnosti infrastrukture, uslugama i slično.

Rast portala je izvanredan, na šta sam izuzetno ponosan. Naši alati su čitaocima portala i dalje jedan od najkorisnijih resursa, a u narednih nekoliko nedelja pustićemo novu verziju alata za lociranje baznih stanica mobilne telefonije, kao i još nekoliko manjih alata koji će korisnicima biti jako vredni.

Ovim putem zahvaljujem svakom čitaocu na ukazanom poverenju i podršci koju nam pružaju, i obećavam da ćemo nadalje biti još bolji, još energičniji, i još prisutniji.

Kao registrovani elektronski medij, portal TeleSrbija će nastojati da u budućnosti izveštava i sa vodećih domaćih konferencija IKT industrije, uz još veći pristup informacijama i događajima nego ranije.

Za kraj, želim da istaknem još jednu izuzetno bitnu temu, a to je naš "SecureDrop", skriveni servis za bezbedno i anonimno slanje poverljivih informacija.

U skladu sa članom 52. Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016 - autentično tumačenje), portal TeleSrbija će uskoro biti u mogućnosti da pruži bezbedno okruženje za anonimno deljenje poverljivih informacija, putem Tor skrivenog servisa koji ćemo pokrenuti u te svrhe. 

Uz zakonsku zaštitu, i potpuno odsustvo prikupljanja metapodataka o pristupu našem "SecureDrop" Tor skrivenom servisu, ohrabrićemo uzbunjivače, zaposlene, lica pod NDA ugovorima, i sličnom, da sa nama podele informacije od javnog značaja po korisnike telekomunikacionih servisa u Srbiji.

O uvođenju platforme "SecureDrop" bićete obavešteni u odvojenom tekstu. 

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno