TeleSrbija

Kompanija Telenor objavila je informaciju o povećanju cena svih paketa i usluga koje stupaju na snagu 9. decembra 2021., za sve nove i postojeće korisnike postpaid i prepaid voice tarifa, bilo da li su privatni ili poslovni korisnici. Poskupljenje takođe obuhvata i cene saobraćaja u romingu.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Telenora, „razlog za promenu je rast troškova celokupnog poslovanja, nastao zbog rasta cena proizvoda i usluga na tržištu, kao i uvoznih komponenti. ”

Poskupljenje povećava cene svih tarifa (Start 50, Go Smart, Start 150, Go Start+, Go Data, Total 2, Total 5, Go Data+, Total 7, Total 12, Total 25, Total Data i Total Data+) za približno 10%. To znači da će od 9. decembra mesečna cena tarife Go Data iznositi 1749 dinara odnosno 1349 dinara bez mobilnog telefona ili uz mobilni telefon na rate, umesto dosadašnjih 1649 dinara odnosno 1249 dinara. Isto tako Total Data+ će poskupeti sa 8049 dinara odnosno 4049 dinara bez telefona ili uz telefon na rate, na 8349 dinara odnosno 4349 dinara.

Isto tako poskupljuju i svi postpaid tarifni dodaci (internet svaki mesec, internet jedan mesec, internet do kraja dana, dodaci minuta za sve mreže, dodatak Telenor minuta, dodatak omiljeni broj, dodatak 1000 poruka, Twitter internet, ProtecThor, Viber internet, WhatsApp internet, Facebook internet, Instagram internet, Bookmate pretplata uz internet, Deezer pretplata uz internet, HBO GO pretplata uz internet, dodatak međunarodnih poziva, svi roming dodaci) kao i sve dodatne usluge (zamena SIM kartice, govorna pošta, slanje specijalnih SMS poruka, promena broja, aktivacija kartice, aktivacija posle suspenzije odlaznog i/ili dolaznog saobraćaja, zahtev za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti, provizija za plaćanje računa, specijalni brojevi - srebrni, zlatni i platinum, prenos vlasništva ugovora, redovna i vanredna specifikacija računa, MMS u nacionalnom saobraćaju i ka inostranstvu, kao i SMS ka inostranstvu).

Za prepaid korisnike, doći će do poskupljenja tarifa Telenor Pripejd i Telenor Pripejd Plus na 400 dinara odnosno 600 dinara, kao i poskupljenje uspostave veze, minuta i SMS poruka ka domaćim mrežama, kao i interneta u domaćem saobraćanju. Promene obuhvataju Pripejd, Pripejd Plus, kao i Tako lako, Region i Chipsy prepaid pakete, kao i paket za fiskalne kase (GPRS terminal) i paket za terminale za elektronsku dopunu i Grand Pripejd. Isto tako dolazi do poskupljenja svih tarifnih dodataka za prepaid korisnike (internet na 30 dana i jedan dan, omiljeni broj na 7 i 30 dana, 100/1000 sms na 15/30 dana, dodaci interneta preko Moj Telenor aplikacije, Facebook/Instagram/Twitter/Viber/WhatsApp internet, Bookmate/Deezer/HBO GO pretplate i internet, dodaci međunarodnih poziva, internet za dve aplikacije, roming saobraćaj na 7 dana ili 24h, kao i roming saobraćaj do kraja meseca i svaki mesec).

Do poskupljenja će doći i za sve korisnike biznis postpaid tarifa, po sličnom metodu kao i za korisnike koji su fizička lica, a konkretne informacije su dostupne u odgovarajućim cenovnicima.

Korisnici koji nisu zadovoljni ovom jednostranom izmenom uslova u pogledu povećanja cene usluga, imaju pravo da u roku od 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja na sajtu Telenora (8. novembar 2021.) podnesu Zahtev za raskid ugovora u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama, isključivo lično na najbližem Telenor prodajnom mestu. Raskid ugovora po čl. 107 ZEK se realizuje bez naplate nadoknade štete za prevremeni raskid korisniku.

Dokumente sa novim cenama možete pronaći na sledećim linkovima:

Postpaid - Fizička lica

Prepaid - Fizička lica

Postpaid - Poslovni korisnici

Roming i međunarodni saobraćaj

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno