TV streaming servis „Arena Cloud” u poslednjih nekoliko dana je meta malicioznih DDOS napada, navodi Arena Channels Group u saopštenju. U pitanju je tzv. „SYN flood” napad, jedan od kojih se desio u utorak, neposredno pred početak kao i u toku utakmice Lige Šampiona između PSG i Barselone.

Kompanija Arena Channels Group navodi da je „teško utvrditi izvor bilo kog DDOS napada”, ali baca sumnju na neimenovane entitete povezane sa Telekomovom konkurencijom, kojima smeta „veliki odliv korisnika” konkurencije i brzi rast korisničke baze servisa Arena Cloud i Telekoma.

Kako navode, za ovakve napade neophodna su „ozbiljna finansijska sredstva”, „između 100 i 150 hiljada evra”. „Više je nego očigledno ko ima motiv i toliki novac”, ističe Arena Channels Group, indirektno upirući prst u svog najvećeg konkurenta koji ima svoj brend sportskih kanala i koji nudi i usluge televizije preko interneta.

Motiv ljubomore konkurencije na Telekomov meteorski uspon se više puta spominje u saopštenju, ali bez konkretnih optužbi ili dokaza. Skreće se pažnja i na takozvane „medijske harange” i druge „podle i nečasne napade” na Telekom i Arena Channels Group, kao glavne izazove, dok se istovremeno ističe i „hrabrost, odlučnost i posvećenost poslu i dobro osmišljena poslovna strategija”.

Arena Channels Group se u tekstu izvinjava korisnicima koji su sinoć imali poteškoće sa logovanjem i korišćenjem servisa Arena Cloud, i koristi priliku da najavi nekoliko veoma inovativnih funkcija u drugom kvartalu 2021. godine, sa planom da Arena Cloud pretvore u centralno mesto za informacije i zabavu za sve ljubitelje sporta i televizije.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.

Napišite komentar