×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

Kablovski operator „Supernova” je od danas, 1. juna 2021., postao deo privrednog društva „Telekom Srbija a.d. Beograd”, kao što je i već najavljeno prošlog meseca.

U okviru ovih promena, obuhvaćeno je gašenje pravnog subjekta „Moja Supernova d.o.o. Beograd” (naslednik „Kopernikus Technology d.o.o. Beograd”), kao i promena tekućeg računa za uplate - kako se računi Supernove gase.

Praktično jedina bitna promena za korisnike, u ovom trenutku, je upravo to - počevši od računa za maj mesec, korisnici moraju da vrše uplate na tekući račun 200-0000000011924-43. Ovu promenu jeste ispratilo i zatvaranje određenog broja Supernova poslovnica u Srbiji, na kojima je napomenuto da korisnici mogu da potraže podršku u najbližoj MTS poslovnici, ali za sada nije došlo do promena u samom brendu ili na sajtu Supernove.

U ovom trenutku i dalje nisu dostupne zvanične informacije o eventualnim promenama u ponudi novog brenda Telekoma, niti postoje indikacije da će iste biti implementirane u skorijem roku, kako je Supernova još uvek u višegodišnjem procesu objedinjenja sistema, opreme i samih telekomunikacionih mreža svih pod-operatora koje je Telekom kupio, i kako taj prvi korak još uvek nije okončan, očekujemo da će biti potrebno neko vreme pre nego što se ponude integrisane usluge u okviru Telekoma.

Dopuna: U toku dana je došlo do gašenja sajta na adresi mojasupernova.rs, i trenutno se sajt Supernove nalazi na poddomenu na sajtu MTS-a, konkretno mojasupernova.mts.rs. Sadržaj sajta je ostao isti osim malog linka „Mts” na vrhu stranice.

Naša pretpostavka je da će u narednom periodu Telekom promeniti nazive Super par i Super sve paketa u „Super BOX” ili nešto slično, kako bi mogao da omogući BOX 4 pakete sa uslugama mobilne telefonije korisnicima na Supernova infrastrukturi. Svakako, ne možemo očekivati da će se u skorije vreme izjednačiti ponuda, već će se pored dosadašnjih GPON i xDSL dodati i Supernova KDS i GPON brzine, pa će svaki paket imati po 4 različite kombinacije brzina koje su dostupne.

Bitno je napomenuti da će uslovi pružanja usluga za sve postojeće korisnike pod ugovornom obavezom ostati isti osim ukoliko oni ne odluče da pređu na nove pakete potpisivanjem novih ugovora i aneksa. Isto tako, uslovi pružanja usluga bi mogli ostati identični i za korisnike kojima je istekla ugovorna obaveza, ukoliko Telekom ne ukine stare pakete, ali će sklapanje novih ugovora pod starim uslovima biti onemogućeno.

Isto tako ne postoje indikacije da će Telekom u skorije vreme da ponudi IPTV korisnicima novih paketa nakon što završe spajanje svih operatora koje su započeli 1. aprila 2019. godine, jer je atipično da kablovski operator ne koristi direktna svojstva pristupne tehnologije za prenos TV signala (DVB-C preko koaksijalnog kabla), i samim tim je IPTV neprikladan za ovakvu infrastrukturu. Usled navedenog, postoji eventualna mogućnost da Move bude rebrandiran kao Iris, ali je i to malo verovatno, uzimajući u obzir da Crnogorski MTEL već koristi Move brend za TV usluge na svojoj kablovskoj mreži, osim što oni koriste Huawei platformu a ne MoreScreens koju koristi Supernova (a koja je nasleđena od Kopernikusa).

Ono što sigurno možemo da očekujemo je objedinjenje programske šeme na svim teritorijama Supernova i usklađivanje iste sa programskom šemom na Telekomovim pay-TV platformama.

Kao i uvek, ukoliko dođe do nekih drugih izmena, TeleSrbija će ispratiti događanja i izvestiti Vas o istim.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

Napišite komentar