STIGAO JE TeleSrbija V2.0! Najuticajniji telco news portal u regionu, od danas ima novi dizajn!

Da, dobro ste primetili, TeleSrbija ima novi dizajn! U želji da ispratimo sve nove standarde modernih web portala, i da našim vernim čitaocima pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo, pažljivo smo kreirali novu verziju dizajna portala TeleSrbija!
STIGAO JE TeleSrbija V2.0! Najuticajniji telco news portal u regionu, od danas ima novi dizajn!

Foto: TeleSrbija

Da, dobro ste primetili, TeleSrbija ima novi dizajn!

Ovu prekretnicu u razvoju sajta smo odredili kao tzv. "V2", odnosno drugu verziju sajta.

Portal TeleSrbija do sada je nosio isti dizajn sa kojim je skromno počeo davne 2021. godine. Zapravo, dizajn je razvijan tokom decembra 2020. godine!

U želji da ispratimo sve nove standarde modernih web portala, i da našim vernim čitaocima pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo, pažljivo smo kreirali novu verziju dizajna portala TeleSrbija!

U okviru novog dizajna, fokusirali smo se na tri ključne oblasti:

Brzina

Novi sajt je sada do 100% brži u odnosu na prethodnu verziju.

Osim što smo smanjili količinu JavaScript koda za preko 200%, dodatno smo optimizovali kod za sakupljanje metrika i praćenje ponašanja i navika čitalaca na portalu, a zbog napredovanja tehnologije uspeli smo da preselimo većinu procesiranja podataka na stranu servera, tako da web stranice više ne sadrže taj kod, čime smo ubrzali izvršavanje i renderovanje web stranice na sporijim uređajima.

Takođe, drastično smo smanjili količinu CSS koda, optimizovali veličine i kvalitet slika, i unapredili lazy loading mehanizme širom sajta kako bismo obezbedili što brže učitavanje sadržaja above the fold

Čitljivost

Novi dizajn je minimalniji, i sklanja se sa strane kako bi Vas uronio u sadržaj. 

Ukinuti su nepotrebni elementi, baneri, dugmići, sidebar, i slično, kako bismo Vam sadržaj predstavili bez dodatnih distrakcija.

Upotrebom novih fontova, tekst na portalu je sada lakši za čitanje, a za noćne ptice i sve one koji se tako osećaju, imamo i Dark mode! (dark mode se aktivira klikom na link Dark pri dnu sajta)

Jednostavnost

Novi portal je i u pogledu čitanja i upotrebe, kao i kada je u pitanju sam softverski kod, znatno jednostavniji.

Uklonili smo nepotrebne elemente, ukinuli nekoliko Alata iz ponude koji nisu upotrebljavani, a bazu Dostupnost usluga smo preselili na odvojeni domeni kako bismo dodatno unapredili korisničko iskustvo i optimizovali sadržaj.

Količina softverskog koda je drastično smanjena, kroz unapređenja tehnološke baze kao i ukidanje nepotrebnih funkcionalnost, i preseljenje dela obrade podataka - koja se obavljala u pregledaču - sada na serversku stranu.


Nadamo se da ćete uživati u novom TeleSrbija portalu V2.0 jednako koliko smo mi uživali u njegovoj izradi!

Svakako, imamo u planu još dosta unapređenja u pogledu raznovrsnosti i količine sadržaja, kao i uvođenje novih Alata u ponudu na sajtu!

6
❤️
9
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

2 komentara

Марко
Свака част на досадашњем раду и труду, али напуштам Телеграм канал због иконице у дугиним бојама.
TeleSrbija
Poštovani Marko,

Žao nam je ukoliko Vas je trenutni logo uznemirio ili povredio.

Portal TeleSrbija od osnivanja slavi različitost svih ljudi i kultura, i u skladu sa tim ima tematske varijacije logoa, kao što su novogodišnji logo, logo za Božić, logo za Vaskrs, logo za Hanuka, logo za Bajram, logo koji proslavlja primirje u Prvom svetskom ratu, logo za Dan državnosti, logo za praznik rada, dan sećanja na žrtve fašizma, dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, dan pobede i slično.

Uzimajući u obzir da je jun mesec ponosa, u skladu sa tim, logo portala je izmenjen te je crna boja heksagona zamenjena duginim bojama, kao što je i slučaj svake godine. Takođe, tokom organizovanja Parade Ponosa u Srbiji, logo se tog dana menja u ovu varijaciju.

Kao društveno odgovorna neprofitna redakcija, smatramo da je izrazito važno jačati međusobne veze svih ljudi, i proslavljati kulture i različitost svih nas. Isto tako, zastupamo stav jedinstva svih ljudi, i okupljanja i očuvanja zajednice.

Nadamo se da ćete promeniti mišljenje, i nastaviti da pratite naše sadržaje.

Sve najbolje,
TeleSrbija