Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Kao što smo i obećali, portal TeleSrbija je pokrenuo Secure Drop Tor skriveni servis za bezbedno dostavljanje informacija i poverljivih dokumenata našoj redakciji.

U skladu sa našim ovlašćenjima i pravima kao elektronski medij registrovan u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, nismo u obavezi da podelimo identitet naših izvora.

Ipak, kako bismo otklonili bilo kakvu sumnju, kao i mogućnost greške, pritiska, neovlašćenog upada na naše servere, itd., odlučili smo da dokumentaciju prihvatamo preko Tor skrivenog servisa.

Tor skriveni servisi omogućavaju potpunu anonimnost posetioca, i tehnički nam onemogućava da saznamo identitet pošiljaoca dokumenta.

Za dodatnu bezbednost, preporučujemo da ugasite JavaScript i sve ostale interaktivne tehnologije u vašem pregledaču kada posećujete naš Tor skriveni servis.

Da biste pristupili našem Secure Drop Tor skrivenom servisu, neophodan vam je Tor Browser. Pregledač Tor Browser možete preuzeti na zvaničnom sajtu Tor projekta.

Smernice za anonimnost

  1. Nemojte koristiti vaš poslovni računar za slanje dokumenata. 
  2. Ukoliko je to moguće, pokrenite neku od Linux distribucija sa USB memorije, a zatim u okviru Linux okruženja u RAM-u preuzmite Tor Browser i pristupite našem servisu.
  3. Ugasite JavaScript i sve interaktivne tehnologije u Tor Browser-u.
  4. Ukoliko nam šaljete fotografije, obrišite EXIF podatke iz istih. Idealno, napravite screenshot otvorenog fajla i pošaljite nam taj screenshot umesto originala.
  5. Ukoliko šaljete PDF dokument, odštampajte ga na monohromatskom štampaču (najbolje laserski, zbog tzv. žutih tačkica, tj. MIC kodova), zatim skenirajte odštampane papire, i pošaljite nam taj fajl. 
  6. Očistite PDF dokument od metapodataka pre slanja.
  7. Ne unosite lično identifikujuće informacije u polje za opis.
  8. Ukoliko želite da razgovarate sa nama, obratite nam se koristeći Signal aplikaciju, a ne putem mobilne mreže.

Naš Signal telefon:

Adresa našeg Secure Drop Tor skrivenog servisa:

telesrb6uywa5zn65dfrmwbsc4yig5h5qlmtfht5tca6kctxxwwnemid.onion

Informacije o Secure Drop platformi uvek su dostupne na linku: https://telesrbija.com/securedrop

Svim našim vernim čitaocima se zahvaljujemo na entuzijazmu i pozitivnim komentarima posvećenim radu portala TeleSrbija, a ovim potezom želimo da još intenzivnije radimo na informisanju javnosti, u saradnji sa kolegama novinarima, uzbunjivačima, zaposlenima kod operatora, i svim drugim licima koja imaju i žele da podele informacije!

3
❤️
3
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno