Stigao je „SBB 5G telefon”: United Grupa (iz nekog razloga) predstavila rebrandirani ZTE mobilni telefon

Operator SBB koji posluje kao deo United Grupe predstavio je danas tzv. „SBB 5G telefon”.
Stigao je „SBB 5G telefon”: United Grupa (iz nekog razloga) predstavila rebrandirani ZTE mobilni telefon

Foto: SBB

Operator SBB koji posluje kao deo United Grupe predstavio je danas tzv. "SBB 5G telefon".

U pitanju je rebrandirani ZTE Blade A73 5G, telefon niskog cenovnog ranga sa kineskim Unisoc (bivši Spreadtrum) čipom, koji je ZTE predstavio u avgustu 2023. godine.

Cena telefona je 20.640,00 dinara preko SBB webshopa.

Telefon poseduje natpis "powered by United Group" sa zadnje strane u donjem desnom uglu iznad zvučnika, kao i natpis 5G u pravougaoniku, što ga razlikuje od običnog tj. nebrendiranog ZTE telefon.

Malo je nejasno zašto je United Grupa rebrandirala ovaj ZTE low-end telefon, i to baš u ovom trenutku, kao i to - ko je ciljna grupa koja bi kupila ovakav telefon.

Svakako, telefon je osim u Srbiji pod SBB brendom, "lansiran" i u drugim državama gde posluje UG, na primer u Sloveniji kao "Telemach 5G telefon".

Ovaj "SBB 5G telefon" pokreće Unisoc T760 SoC, i on ima 4 GB RAM memorije kao i 128 GB neproširive interne memorije po eMMC 5.1 standardu.

Telefon poseduje IPS LCD ekran rezolucije 1600x720px a dijagonale 6.52", koji se osvežava na 90 Hz.

Telefon je dimenzija 163.5 x 75.2 x 8.5 mm i težine 197 grama.

Što se telekomunikacionog dela tiče, telefon podržava dve nano SIM kartice, i poseduje 4G+ radio 2x2 kategorije 6 (kako je konfigurisan u telefonu) kao i 5G radio. Telefon podržava NFC. WiFi na telefonu je dual band 1x1 do 802.11ac najvećeg propusnog opsega 433 Mbps.

Od kamera, poseduje dva zadnja senzora kamere rezolucije 50 MP (širokougano, sa auto fokusom) i 2 MP za procenu daljine, dok je sa prednje strane jedan senzor rezolucije 5 MP fiksnog fokusa. Može da snima u najviše 1080p 30fps.

Baterija telefona je neizmenjiva kapaciteta 5000 mAh, a telefon se puni preko USB C porta koji ujedno podržava prenos podataka brzinama po USB 2.0 standardu i USB OTG funkciju.

Telefon ne podržava proširenje putem MicroSD kartice, i pokreće ga Android 13 OS sa blagim ZTE skin-om. Nema čitač otiska prsta, ali podržava rudimentarno prepoznavanje lica putem prednje kamere. 

Telefon dolazi uz punjač i USB kabl.

Prvih 300 kupaca preko SBB webshopa (dakle, koji telefon uzmu na rate uz obnovu ugovora za SBB postpaid usluge, i koji ispunjavaju uslove iz kampanje UNR) dobijaju na poklon i ZTE bežične slušalice (bubice).

Saopštenje operatora pročitajte na ovom linku, a telefon u web shopu možete pogledati ovde.

1
❤️
3
👍
1
😲
1
😢
0
😠
0

1 komentar

Zoran
Možda očekuju da će dobiti dozvolu za mobilnu telefoniju, tj. 5G u Srbiji?