Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Operator SBB najavio je ukidanje kanala TV Prva i B92 za sve korisnike od 28. oktobra 2022. godine.

Kompanija SBB objašnjava da je razlog ukidanja kanala navodno povećanje naknade za prava za reemitovanje ovih kanala u KDS sistemu i na OTT platformi za „neverovatnih 1.000 odsto”.

United Media, članica United Grupe kao i SBB, je najavila uvođenje 5 novih TV kanala za koje se očekuje da će sadržajem zameniti izgubljene kanale TV Prva i B92.

Celokupan tekst obaveštenja dostupan je na sajtu SBB-a.

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu, korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana od dana postavljanja obaveštenja, u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

U ovom konkretnom slučaju operator SBB nije ispoštovao zakonsku obavezu da ovakvu promenu najavi 30 dana pre stupanja na snagu, uzimajući u obzir da je obaveštenje objavljeno 19. oktobra i da stupa na snagu 28. oktobra, a kako se navodi u tekstu N1, SBB je pre 50 dana već bio obavešten o novim iznosima naknade prava za reemitovanje predmetnih TV kanala.

Podsetimo, slična situacija se desila u januaru 2020 godine, kada je Supernova ukinula United Media kanale bez prethodne najave, a nakon toga odbijala da korisnicima omogući raskid ugovora bez plaćanja naknade štete za prevremeni raskid. Tržišna inspekcija i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj su reagovali i izrekli meru opomene Supernovi.

Očekuje se slična reakcija u slučaju da SBB ne omogući korisnicima pravo na raskid ugovora bez nadoknade štete, u roku od 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

5 komentara

Ana Kostić
Jela i Petar su SNS botovi :P
a Bane i Marko komentarišu zdravorazumski! 👍

SVE nacionalne frekvencije su pod kontrolom vladajuće stranke, zato se gdin. Predsednik Vučić i javno stavlja na stranu Telekoma. Preko Telekoma se kupuje medijski mrak u Srbiji.
Jedva čekam da petu frekvenciju daju nekom tipa Tanjug ili Kurir TV, umesto da dozvole bar malo pluralizma i daju je N1 ili Novoj S.

Debata je: normalna!
Kritika je: normalna.
Borba između operatera, ali kvalitetom infrastrukture i programa je normalna, a kod nas se sprovodi nenormalbost: teži se monopolu Telekoma, monopolu kog smo se jedva rešili početkom 2000-ih... :(((

Naravno, na strani sam SBBa.
Uvek ću biti njihov korisnik, baš (kao što ću koristiti A1 a ne MTS) zato što ih Vlast otvoreno i bezobzirno - napada.

Umesto da pusti operatere bez pritiska da se bore. Kvalitetom mreže, popustima, programom...

A da ne pominjem da je Telekomu odaaaavvvnnooo trebalo odueti last mile infrastrukturu, osnovati posebno javno preduzeće i iznajmljati svima. A ne Telenoru, po žešće povoljnim uslovima ("Hipenet" je produkt zloupotreba.)

Uaaaaaaaa Telekom/MTS.
UA b92 i sav ostali treš, ua svih 5 sa nac. freq. ! :)

PozzzzzZzzz
Jela
Идиоти од СББ-а. Поред РТС-а, једино ТВ Прву, РТВ и Б92 гледам. Укинули су ми и локалну ТВ Кикинда, а могу да гледам ТВ Тутин, Нови Пазар, Крушевац и којекакве будалаштине. Јесте ли ви без мозга.? Одмах ћу ићи да раскинем уговор, брига ме за све вас и за СНС. Носите се до ђавола
Petar
Raskid ugovora, sledeće godine još 3 kanala ispadaju.
Marko Janković
Skandalozno? Naslov je malo tabloidan tj pretenciozan. :-)
Skandalozno je to u šta se B92 pretvorio!
...a '90-ih je bio važan za ovu zemlju, kao simbol slobode... To je skandalozno!

Bar mi iz IT struke znamo šta se desilo - Telekom je "kupio Kopernikus" (vlasnik Kopernikusa je SNS poverenik) za 200 mil €, pa je potom Kopernikus za 180m kupio i TV Prva i B92 od Antenna grupe.

Time se obezbeđuje monopol, ono što svaki stručnjak osuditi mora. A i "partijsko oružje", jer su praktično dve nacionalne frekvencije, NAŠIM NOVCEM (novcem Telekoma) - prodate jednoj političkoj partiji. Naprednjacima.

Kao SBB korisniku, ova promena mi ne smeta ni najmanje. Odavno ne gledam te dve stanice, kao ni preostale 3 koje imaju nac. frekvenciju (Pink, Happy, RTS)
Kome smeta: alternativa postoji.

Srdačan pozz.
Bane
Milane, nije skandalozno nego zdravorazumno delovanje. Prva je i onako losa sa svojim programom, dok se trenutno za B92 vrse pregovori da ih kupi Informer aka Dragan J. Vucicevic.
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno