SKANDALOZNO: SBB SVIMA UKIDA TV PRVA I B92 KANALE!

Operator SBB najavio je ukidanje kanala TV Prva i B92 za sve korisnike od 28. oktobra 2022. godine.
SKANDALOZNO: SBB SVIMA UKIDA TV PRVA I B92 KANALE!

Foto: SBB

Operator SBB najavio je ukidanje kanala TV Prva i B92 za sve korisnike od 28. oktobra 2022. godine.

Kompanija SBB objašnjava da je razlog ukidanja kanala navodno povećanje naknade za prava za reemitovanje ovih kanala u KDS sistemu i na OTT platformi za „neverovatnih 1.000 odsto”.

United Media, članica United Grupe kao i SBB, je najavila uvođenje 5 novih TV kanala za koje se očekuje da će sadržajem zameniti izgubljene kanale TV Prva i B92.

Celokupan tekst obaveštenja dostupan je na sajtu SBB-a.

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu, korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana od dana postavljanja obaveštenja, u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

U ovom konkretnom slučaju operator SBB nije ispoštovao zakonsku obavezu da ovakvu promenu najavi 30 dana pre stupanja na snagu, uzimajući u obzir da je obaveštenje objavljeno 19. oktobra i da stupa na snagu 28. oktobra, a kako se navodi u tekstu N1, SBB je pre 50 dana već bio obavešten o novim iznosima naknade prava za reemitovanje predmetnih TV kanala.

Podsetimo, slična situacija se desila u januaru 2020 godine, kada je Supernova ukinula United Media kanale bez prethodne najave, a nakon toga odbijala da korisnicima omogući raskid ugovora bez plaćanja naknade štete za prevremeni raskid. Tržišna inspekcija i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj su reagovali i izrekli meru opomene Supernovi.

Očekuje se slična reakcija u slučaju da SBB ne omogući korisnicima pravo na raskid ugovora bez nadoknade štete, u roku od 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

5 komentara

Ana Kostić
Jela i Petar su SNS botovi :P
a Bane i Marko komentarišu zdravorazumski! 👍

SVE nacionalne frekvencije su pod kontrolom vladajuće stranke, zato se gdin. Predsednik Vučić i javno stavlja na stranu Telekoma. Preko Telekoma se kupuje medijski mrak u Srbiji.
Jedva čekam da petu frekvenciju daju nekom tipa Tanjug ili Kurir TV, umesto da dozvole bar malo pluralizma i daju je N1 ili Novoj S.

Debata je: normalna!
Kritika je: normalna.
Borba između operatera, ali kvalitetom infrastrukture i programa je normalna, a kod nas se sprovodi nenormalbost: teži se monopolu Telekoma, monopolu kog smo se jedva rešili početkom 2000-ih... :(((

Naravno, na strani sam SBBa.
Uvek ću biti njihov korisnik, baš (kao što ću koristiti A1 a ne MTS) zato što ih Vlast otvoreno i bezobzirno - napada.

Umesto da pusti operatere bez pritiska da se bore. Kvalitetom mreže, popustima, programom...

A da ne pominjem da je Telekomu odaaaavvvnnooo trebalo odueti last mile infrastrukturu, osnovati posebno javno preduzeće i iznajmljati svima. A ne Telenoru, po žešće povoljnim uslovima ("Hipenet" je produkt zloupotreba.)

Uaaaaaaaa Telekom/MTS.
UA b92 i sav ostali treš, ua svih 5 sa nac. freq. ! :)

PozzzzzZzzz
Jela
Идиоти од СББ-а. Поред РТС-а, једино ТВ Прву, РТВ и Б92 гледам. Укинули су ми и локалну ТВ Кикинда, а могу да гледам ТВ Тутин, Нови Пазар, Крушевац и којекакве будалаштине. Јесте ли ви без мозга.? Одмах ћу ићи да раскинем уговор, брига ме за све вас и за СНС. Носите се до ђавола
Petar
Raskid ugovora, sledeće godine još 3 kanala ispadaju.
Marko Janković
Skandalozno? Naslov je malo tabloidan tj pretenciozan. :-)
Skandalozno je to u šta se B92 pretvorio!
...a '90-ih je bio važan za ovu zemlju, kao simbol slobode... To je skandalozno!

Bar mi iz IT struke znamo šta se desilo - Telekom je "kupio Kopernikus" (vlasnik Kopernikusa je SNS poverenik) za 200 mil €, pa je potom Kopernikus za 180m kupio i TV Prva i B92 od Antenna grupe.

Time se obezbeđuje monopol, ono što svaki stručnjak osuditi mora. A i "partijsko oružje", jer su praktično dve nacionalne frekvencije, NAŠIM NOVCEM (novcem Telekoma) - prodate jednoj političkoj partiji. Naprednjacima.

Kao SBB korisniku, ova promena mi ne smeta ni najmanje. Odavno ne gledam te dve stanice, kao ni preostale 3 koje imaju nac. frekvenciju (Pink, Happy, RTS)
Kome smeta: alternativa postoji.

Srdačan pozz.
Bane
Milane, nije skandalozno nego zdravorazumno delovanje. Prva je i onako losa sa svojim programom, dok se trenutno za B92 vrse pregovori da ih kupi Informer aka Dragan J. Vucicevic.