×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

Nakon što je Orion Telekom pre par dana (24.04.2021.) naglo masovno zaključao administracioni nalog svim korisnicima optičkog interneta sa Huawei HG8245Q2 ONT-om, nastala je pometnja među korisnicima koji su bili izuzetno nezadovoljni što moraju da zovu podršku operatora da im se izvrše najjednostavnija podešavanja.

Međutim, budite bez brige, jer Vam donosimo instrukcije za pristup Vašem Huawei ONT uređaju kod Orion Telekoma.

Postoje dva korisnička naloga, „user” i „admin”, i šifru za oba možete pronaći na nalepnici sa zadnje strane ONT rutera.

Korisnički nalog „user” ima ograničene privilegije i njegova šifra se sastoji od serijskog broja ONT uređaja, koji počinje sa „HWTC”.

Korisnički nalog „admin” ima sve privilegije na uređaju i njegova šifra se sastoji od ONT ID-a, odnosno transformisanog serijskog broja, koji se počinje sa brojevima „485754”.

Primer nalepnice na ONT-u
Foto: TeleSrbija / Milan Kragujević

Prikazan je primer nalepnice na ONT-u sa označenim delovima koji sadrže šifru za „admin” nalog (u crvenoj boji) i „user” nalog (u plavoj boji).


Pristup i sve modifikacije radite isključivo na sopstvenu odgovornost. Portal TeleSrbija nije odgovoran za bilo kakvu eventualnu štetu ili posledice u vezi sa vašim pristupom opremi ili bilo kakvim drugim radnjama. Oprema je u vlasništvu operatora i izdata Vam je na korišćenje. Opremu morate u neoštećenom stanju vratiti operatoru po okončanju ugovornog odnosa.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom. Za detaljne informacije o Vašim pravima, vrsti sadržaja kao i njegovoj svrsi, izjavi o odricanju od svih odgovornosti od strane TeleSrbija, i ostale informacije, posetite stranicu Pravne napomene.

1 komentar/a

  1. Vladimir
    Milane, da li znaš kako do admin naloga za isti takav ruter za MTS?

Napišite komentar