SBB uveo 4K TV kanale na EON OTT

Kompanija SBB danas je prijatno iznenadila svoje korisnike na OTT platformi („EON van mreže”) uvođenjem 2 TV kanala koji se emituju u 4K rezoluciji. Ovo su ujedno i prva dva 4K TV kanala na EON OTT platformi — SBB je do sada emitovao 4K…
SBB uveo 4K TV kanale na EON OTT

Foto: SBB

Kompanija SBB danas je prijatno iznenadila svoje korisnike na OTT platformi („EON van mreže”) uvođenjem 2 TV kanala koji se emituju u 4K rezoluciji. Ovo su ujedno i prva dva 4K TV kanala na EON OTT platformi — SBB je do sada emitovao 4K kanale ali samo na koaksijalnoj mreži, dok je korisnicima na OTT platformi 1080p bila najveća rezolucija na raspolaganju.

SBB 4K kanali Sport Klub i Eurosport

Foto: Screenshot

Dodati su Sport Klub 4K i Eurosport 4K TV kanali, koji su dostupni već od EON TV Light paketa, na EON Smart Box set-top-box uređajima i podržanim smart televizorima uz EON Smart TV aplikaciju.

SK 4K na EON OTT STB

Foto: Screenshot

4K je najmodernija i najkvalitetnija tehnologija praćenja TV prenosa, pri čemu se oznaka „4K” odnosi na broj piksela, što je četiri puta više od HD tehnologije.

Za gledanje kanala u 4K rezoluciji, osim televizora koji podržava tu rezoluciju, korisnicima EON OTT platforme je neophodan i Internet brzine minimalno 17 Mbps (preporučeno je 20 Mbps ili više).

Kvalitet korisničkog iskustva prilikom gledanja 4K kanala na OTT platformi može značajno da zavisi od brzine i stabilnosti Vaše internet konekcije.

Eurosport 4K na EON OTT STB

Foto: Screenshot

Bitno je napomenuti i da navedena zahtevana minimalna brzina označava brzinu dostupnu EON Smart Box uređaju ili smart televizoru - ukoliko vi ili članovi porodice koristite Internet konekciju u isto vreme dok gledate 4K kanal, može doći do prekida ili degradacije kvaliteta u zavisnosti od upotrebe i kapaciteta Vaše konekcije.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

1 komentar

Bane
Postovani, moze te li razmotriti uvodjenje 4k kanala i na MTS Iris kablovsku u dogledno (vreme recimo do kraja 2021.),
a ne samo na SBB kablovskog operatera. Posebno sportskih 4k Eurosport npr., i drugih.
Hvala vam upared , Bane.