Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Kompanija SBB danas je prijatno iznenadila svoje korisnike na OTT platformi („EON van mreže”) uvođenjem 2 TV kanala koji se emituju u 4K rezoluciji. Ovo su ujedno i prva dva 4K TV kanala na EON OTT platformi — SBB je do sada emitovao 4K kanale ali samo na koaksijalnoj mreži, dok je korisnicima na OTT platformi 1080p bila najveća rezolucija na raspolaganju.

SBB 4K kanali Sport Klub i Eurosport
Foto: Screenshot

Dodati su Sport Klub 4K i Eurosport 4K TV kanali, koji su dostupni već od EON TV Light paketa, na EON Smart Box set-top-box uređajima i podržanim smart televizorima uz EON Smart TV aplikaciju.

SK 4K na EON OTT STB
Foto: Screenshot

4K je najmodernija i najkvalitetnija tehnologija praćenja TV prenosa, pri čemu se oznaka „4K” odnosi na broj piksela, što je četiri puta više od HD tehnologije.

Za gledanje kanala u 4K rezoluciji, osim televizora koji podržava tu rezoluciju, korisnicima EON OTT platforme je neophodan i Internet brzine minimalno 17 Mbps (preporučeno je 20 Mbps ili više).

Kvalitet korisničkog iskustva prilikom gledanja 4K kanala na OTT platformi može značajno da zavisi od brzine i stabilnosti Vaše internet konekcije.

Eurosport 4K na EON OTT STB
Foto: Screenshot

Bitno je napomenuti i da navedena zahtevana minimalna brzina označava brzinu dostupnu EON Smart Box uređaju ili smart televizoru - ukoliko vi ili članovi porodice koristite Internet konekciju u isto vreme dok gledate 4K kanal, može doći do prekida ili degradacije kvaliteta u zavisnosti od upotrebe i kapaciteta Vaše konekcije.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

1 komentar

Bane
Postovani, moze te li razmotriti uvodjenje 4k kanala i na MTS Iris kablovsku u dogledno (vreme recimo do kraja 2021.),
a ne samo na SBB kablovskog operatera. Posebno sportskih 4k Eurosport npr., i drugih.
Hvala vam upared , Bane.
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno