Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Operator SBB neosnovano je odbio zahtev za raskid ugovora njihovog korisnika, a koji je korisnik podneo usled najavljenog poskupljenja usluga od 1. februara 2023. godine. 

Suprotno zakonskoj regulativi, SBB je odbio korisnikov zahtev za raskid ugovora bez plaćanja nadoknade štete, a kao obrazloženje naveli su da nisu povećali cene od 2019. godine, kao i da su u 2021. godini "povećali brzine interneta, uveli nove kanale, zadržali TV Prvu i B92, […]"

Celokupan odgovor SBB-a možete pročitati na ovoj (1) i ovoj (2) slici. 

Foto: Anonimni korisnik Internet foruma (uz dozvolu)

Ovim putem skrećemo pažnju svim korisnicima da imaju pravo na besplatan raskid ugovora sa SBB-om bez obzira na aktivne promocije i ugovornu obavezu, usled jednostrane promene uslova pružanja usluga u vidu povećanja cene paketa od strane operatora tj. SBB-a. 

Ovo zagarantovano pravo definisano je u članu 107. Zakona o elektronskim komunikacijama. 

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
3
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

12 komentara

vera
>Postovani,
konacno sam raskinula ugovor sa SBB, i sada ne znam sta uzeti, neko kaze dobri mtzs, supernovam, orion..........
Drugi da nisu zadovoljni. Sta uraditi??????Gde ici ......?
Miroslav
Klasicna lopovska kompanija...da sam znao kakvi su nikada ne bih potpisao ugovor sa njima.
U stanu u kom sam privatno stanovao koristio sam njihov tv i internet...stan sam u roku od pola godine otkazao i preselio se na drugu adresu,medjutim na toj adresi oni nisu u mogucnosti da mi isporuce uslugu tv i internet nego samo total tv.
Pristao bih ja i na to jer vec vise od godinu dana placam nesto sto ne koristim ali...u poslovnici mi zaposlena "gospodja" rece da to moze ali moram da potpisem novi ugovor opet na dve godine.
Pa cekaj bre...jel to realno?
Olja
O povecanju cena bez osnova kao i o povecanju cena u toku trajanja ugovornog odnosa pod uslovima kako sam konkretno ja zakljucila ugovor sa njima a to je 17 meseci po specijalnoj akciji 17 meseci a nakon toga po punoj ceni do isteka 24 meseca, nemaju pravo da povećavaju cene pa su povecali. Ja im placam samo ono sto sam ugovorila ato je jos uvek cena 1750,00 rsd. Danas mi je stigao racun na mil sa nekim dugovanjima a ja cu pisati odmah RATERL-u, tržišnoj inspekciji pa neka pre suda oni odluce ko i kako treba da radi. Mislim da treba da se udruzimo svi i pisemo kolektivnu tužbu kako bi se hoštaplerima stalo na put.
Bilja24
Biljana da li ste dobili odgovor?
Biljana
Postovani imam problem sa SBB slala sam dopis za raskid ugovora bez placanja penala zbog loseg interneta,povecanja cena i menjanja programske seme pisala sam medijatoru na adresu nista ne preduzimaju SBB mi poslao dopis da ce me tuziti za nesto sto ne trosim mesecima ja sam iskljucila sve uredjaje recite mi kako da resim problem kome da pisem.
Nikola
Svaka ti čast druže za ovaj sajt!
Da nije tebe i tvog sajta ne bi nikad saznao da mogu da raskinem ugovor i da SBB diže cene pošto nigde to ne objavljuju, a i kad objave to je zavučeno na njihovom sajtu.
Isto pismo smo dobili od njih da moramo da platimo sve i svjat.
Fala puno što preko tebe možemo da se i interesujemo za naša prava.
Sale
Cim je nas vrhovni komadant poceo da hvali MTS a da pljuje po SBB-u, uklonio mi je sve nedoumice, platio bih i 1000 vise samo da ne koristim MTS.
Djordje
Letos mi je bio njihov kolega,oni kazu d je to tehnicar.I napisao mi je na ugovoru bez promene cene.A sada mi je dosao racun uvecan za 150 din.Kako mogu da raskinem ugovor bez placanja penala?
Dragan Jovanovic
Nezadovoljan sam jer godinama vrte dve iste programe tj.istu programsku semu koju sam godinama koliko sam njihov pretplanik naucio napamet.i nezadovoljan sam.pa cu u vezi toga raskinuti ugovor ima i boljih operatera pa nisam vencan sa njima.
Vladimirp
Kada Telekom ubaci sve Cinestar kanale, sve Sportsklub kanale i spusti pretplatu na 1 din, eto mene nazad kod vas.
Dragan Munja
Recite mi kako da raskinem ugovor sa gradskom čistoćom?
Ubacili su nove stavke za odnošenje smeća kao i za tretman odpada, a pritom su i povećali cene jednostrano!
Monter
Isto to radi i Telekom
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno