Operator SBB neosnovano je odbio zahtev za raskid ugovora njihovog korisnika, a koji je korisnik podneo usled najavljenog poskupljenja usluga od 1. februara 2023. godine. 

Suprotno zakonskoj regulativi, SBB je odbio korisnikov zahtev za raskid ugovora bez plaćanja nadoknade štete, a kao obrazloženje naveli su da nisu povećali cene od 2019. godine, kao i da su u 2021. godini "povećali brzine interneta, uveli nove kanale, zadržali TV Prvu i B92, […]"

Celokupan odgovor SBB-a možete pročitati na ovoj (1) i ovoj (2) slici. 

Foto: Anonimni korisnik Internet foruma (uz dozvolu)

Ovim putem skrećemo pažnju svim korisnicima da imaju pravo na besplatan raskid ugovora sa SBB-om bez obzira na aktivne promocije i ugovornu obavezu, usled jednostrane promene uslova pružanja usluga u vidu povećanja cene paketa od strane operatora tj. SBB-a. 

Ovo zagarantovano pravo definisano je u članu 107. Zakona o elektronskim komunikacijama. 

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

7 komentara

 1. Monter
  Isto to radi i Telekom
 2. Dragan Munja
  Recite mi kako da raskinem ugovor sa gradskom čistoćom?
  Ubacili su nove stavke za odnošenje smeća kao i za tretman odpada, a pritom su i povećali cene jednostrano!
 3. Vladimirp
  Kada Telekom ubaci sve Cinestar kanale, sve Sportsklub kanale i spusti pretplatu na 1 din, eto mene nazad kod vas.
 4. Dragan Jovanovic
  Nezadovoljan sam jer godinama vrte dve iste programe tj.istu programsku semu koju sam godinama koliko sam njihov pretplanik naucio napamet.i nezadovoljan sam.pa cu u vezi toga raskinuti ugovor ima i boljih operatera pa nisam vencan sa njima.
 5. Djordje
  Letos mi je bio njihov kolega,oni kazu d je to tehnicar.I napisao mi je na ugovoru bez promene cene.A sada mi je dosao racun uvecan za 150 din.Kako mogu da raskinem ugovor bez placanja penala?
 6. Sale
  Cim je nas vrhovni komadant poceo da hvali MTS a da pljuje po SBB-u, uklonio mi je sve nedoumice, platio bih i 1000 vise samo da ne koristim MTS.
 7. Nikola
  Svaka ti čast druže za ovaj sajt!
  Da nije tebe i tvog sajta ne bi nikad saznao da mogu da raskinem ugovor i da SBB diže cene pošto nigde to ne objavljuju, a i kad objave to je zavučeno na njihovom sajtu.
  Isto pismo smo dobili od njih da moramo da platimo sve i svjat.
  Fala puno što preko tebe možemo da se i interesujemo za naša prava.

Napišite komentar

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno