Traži dobar provod a ne Wi-Fi!

Roming vodič za Zapadni Balkan

Bezbrižno letovanje uz posebne uslove rominga


Za informacije o romingu izvan regiona Zapadnog Balkana (npr. Grčka, Turska, Egipat, Hrvatska, …) pogledajte naš alat NAJPOVOLJNIJI ROMING.

Ako ste krenuli na letovanje, ili planirate odlazak, ova godina je posebna jer je ukinuta posebna naplata rominga u zoni Zapadni Balkan, što će Vam olakšati korišćenje usluga Vašeg mobilnog operatora u romingu bez dodatnih troškova.

Brzi linkovi: MTS, Yettel, A1 Srbija


Zona Zapadni Balkan

Zona obuhvata sledeće države i teritoriju: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija i AP Kosovo i Metohija.


Roam like at home (RLAH)

Roming kao kod kuće (RLAH) označava tarifiranje saobraćaja u romingu kao da ste taj saobraćaj ostvarili u svojoj državi u matičnoj mreži operatora.

Dakle - saobraćaj se naplaćuje kao da ste u Srbiji, a možete biti na plaži u Crnoj Gori.


Internet saobraćaj i FUP

U romingu Vam kod nekih operatora nije dostupan sav Internet saobraćaj iz tarife već smanjena količina. Ovo ograničenje se naziva FUP - Fair use policy (politika poštene upotrebe).


MTS

MTS

Kod operatora MTS (Telekom Srbija) dostupan Vam je sav Internet saobraćaj iz tarife, iz dodataka kao i iz promocija "Stotka net" i "Kuća časti" (novogodišnja promocija 2020-2021. godine).

Internet saobraćaj iz dodataka "Podeli net", kao i iz BOX 4 paketa ("4uBOX4") nije dostupan u romingu.


Yettel

Yettel

Yettel ograničava količinu Internet saobraćaja u tarifi.

Tabelu postpaid tarifa i količine Interneta u roming zoni Zapadni Balkan možete pronaći na ovom linku. Za Internet tarife pogledajte na ovom linku.

Sav saobraćaj iz tarifnih dodataka nije dostupan, već određena količina koju možete videtu u tabeli na ovom linku.


A1 Srbija

A1 Srbija

A1 Srbija (ranije Vip mobile) takođe ograničava količinu Internet saobraćaja u tarifi. Konkretna količina Internet saobraćaja zavisi od Vašeg tarifnog paketa koji imate - spisak možete pronaći na ovom linku.

Prepaid korisnicima nije omogućen saobraćaj u romingu.


Minuti i SMS

Kod svih operatora dostupna je celokupna količina minuta i SMS poruka iz tarife u romingu.

Bitno je da znate da se samo pozivi ka Srbiji ne naplaćuju — pozivanje brojeva iz zemlje u kojoj se nalazite u romingu će se naplatiti po ceni međunarodnog poziva!


Detaljnije informacije o romingu u zoni Zapadni Balkan možete pronaći u našem tekstu na tu temu.

Svakako preporučujemo da se konsultujete sa Vašim mobilnim operatorom ukoliko imate dodatnih pitanja.

Plaža

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno