×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Prati @TeleSrbija

Sviđa mi se

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno

Traži dobar provod a ne Wi-Fi!

Roming vodič za Zapadni Balkan

Bezbrižno letovanje uz posebne uslove rominga


Ako ste krenuli na letovanje, ili planirate odlazak, ova godina je posebna jer je ukinuta posebna naplata rominga u zoni Zapadni Balkan, što će Vam olakšati korišćenje usluga Vašeg mobilnog operatora u romingu bez dodatnih troškova.

Brzi linkovi: MTS, Yettel, A1 Srbija


Zona Zapadni Balkan

Zona obuhvata sledeće države i teritoriju: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija i AP Kosovo i Metohija.


Roam like at home (RLAH)

Roming kao kod kuće (RLAH) označava tarifiranje saobraćaja u romingu kao da ste taj saobraćaj ostvarili u svojoj državi u matičnoj mreži operatora.

Dakle - saobraćaj se naplaćuje kao da ste u Srbiji, a možete biti na plaži u Crnoj Gori.


Internet saobraćaj i FUP

U romingu Vam kod nekih operatora nije dostupan sav Internet saobraćaj iz tarife već smanjena količina. Ovo ograničenje se naziva FUP - Fair use policy (politika poštene upotrebe).


MTS

MTS

Kod operatora MTS (Telekom Srbija) dostupan Vam je sav Internet saobraćaj iz tarife, iz dodataka kao i iz promocija "Stotka net" i "Kuća časti" (novogodišnja promocija 2020-2021. godine).

Internet saobraćaj iz dodataka "Podeli net", kao i iz BOX 4 paketa ("4uBOX4") nije dostupan u romingu.


Yettel

Yettel

Yettel ograničava količinu Internet saobraćaja u tarifi.

Tabelu postpaid tarifa i količine Interneta u roming zoni Zapadni Balkan možete pronaći na ovom linku. Za Internet tarife pogledajte na ovom linku.

Sav saobraćaj iz tarifnih dodataka nije dostupan, već određena količina koju možete videtu u tabeli na ovom linku.


A1 Srbija

A1 Srbija

A1 Srbija (ranije Vip mobile) takođe ograničava količinu Internet saobraćaja u tarifi. Konkretna količina Internet saobraćaja zavisi od Vašeg tarifnog paketa koji imate - spisak možete pronaći na ovom linku.

Prepaid korisnicima nije omogućen saobraćaj u romingu.


Minuti i SMS

Kod svih operatora dostupna je celokupna količina minuta i SMS poruka iz tarife u romingu.

Bitno je da znate da se samo pozivi ka Srbiji ne naplaćuju — pozivanje brojeva iz zemlje u kojoj se nalazite u romingu će se naplatiti po ceni međunarodnog poziva!


Detaljnije informacije o romingu u zoni Zapadni Balkan možete pronaći u našem tekstu na tu temu.

Svakako preporučujemo da se konsultujete sa Vašim mobilnim operatorom ukoliko imate dodatnih pitanja.

Plaža