TeleSrbija

Novi regionalni multimedijski projekat „UNA TV” u decembru će započeti sa produkcijom i emitovanje programa u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, za više od 10 miliona gledalaca i korisnika digitalnih servisa. UNA na tržište donosi potpuno drugačiji pristup kreiranju informativnog programa i zabavnog sadržaja, koji je prilagođen svim starosnim grupama i celoj porodici.

Raznovrstan i kvalitetan program stvaraće brojne regionalne zvezde, TV lica i medijski profesionalci. Projekat je zasnovan na najsavremenijim digitalnim tehnologijama, i uključuje emitovanje programa u formatu visoke rezolucije, decentralizaciju produkcijskih sistema i resursa komunikacijom kroz optičke linkove i korišćenje najsavremenijih rešenja kao što su robotizovane kamere sa daljinskom kontrolom i direktnim uplink-om u cloud, interaktivne aplikacije, kao i veliki akcenat na implementaciju tehnologije virtuelne i augmentovane realnosti u produkciju.

Uz najnovija dizajnerska i tehnička rešenja, program će se realizovati i iz 4 virtuelna studija, najvećih na području cele jugoistočne Evrope. UNA je posvećena novim tehnologijama, pa će svi programi, mrežni sadržaji i aplikacija biti optimizovani za sve platforme, dok primenom najsavremenijih tehnologija UNA postavlja nove produkcijske i vizuelne standarde.

Brend UNA je inspirisan rekom Unom, koja dodiruje i spaja narode i države. Pokretač medijskog projekta je Foundcenter Investment iz Berlina. Idejni začetnik je Dejan Jocić, koji je nakon uspešne karijere TV producenta i menadžera u Nemačkoj i Srbiji osnovao Foundcenter.

Vodeći saradnik i partner u izradi koncepta je Miloš Ratković, jedan od najuspešnijih TV producenata u Sloveniji i Hrvatskoj i vlasnik produkcijske kuće Videostroj.

Direktor informativnog programa je Zoran Kusovac, sa dugogodišnjim novinarskim, uredničkim i menadžerskim iskustvom u vodećim engleskim i američkim informativnim TV stanicama i pisanim medijima, kao i pokretač prve digitalne televizije u regionu, FOX TV Srbija.

Direktor komunikacija i marketinga Aleksandar Radoš je svoju televizijsku karijeru gradio 25 godina, kreiranjem programskih sadržaja i marketinških kampanja na RTS, Prvoj i B92.

Direktorka programa Viktorija Jeftić uspešno je stvarala inovativne i popularne programe na više TV stanica u regionu: Fox TV Srbija, Prva televizija i RTS.

Direktor prodaje Marko Šobot uspešno je upravljao projektima višemilionske vrednosti u vodećim marketinškim agencijama koje posluju širom regiona - Direct Media i Publicis Media.

Direktor produkcije je Krešo Marić svoje iskustvo u najkompleksnijim produkcijskim poduhvatima sticao je na HRT, preko Nove, RTL, N1 i na mnogim nezavisnim projektima.

UNA TV počinje sa emitovanjem 21. decembra 2021. godine, u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

Program se u Srbiji može gledati preko operatora Telekom Srbija (MTS - iris i m:SAT, Supernova, Arena Cloud), Telenor Hipernet, Orion, BeotelNet i KBCnet.

Uz gledanje preko provajdera, biće dostupna i aplikacija za pametne telefone, uz pomoć koje će gledaoci moći da prate inovativne sadržaje sa UNA TV.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
1

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

2 komentara

Joha
Pa kad nepitaš za
N1 ni za Aljazera tv zašto pitaš odakle se emituje Una tv
Marko
I dalje ne kontam zasto una tv ne kaze gde ce se pratiti kanal hoce li ici na sbb operatere Ili ce na mts Kao ekskluziva a una tv app priznajem samo ako ima stream una tv hoce li sbb prihvatiti una tv Ili mts operateri Kao ekskluzivu uzimaju

Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno