RATEL ponovo proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom

Operator MTS objavio je saopštenje da je RATEL ponovo utvrdio da je MTS najbolja mobilna mreža u Srbiji, po rezultatima na svoj Benchmark testiranju mobilnih mreža.
RATEL ponovo proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom

Foto: MTS

Operator MTS objavio je saopštenje na svom sajtu, u kojem navode da je RATEL na svom Benchmark testiranju mobilnih mreža u Srbiji ponovo utvrdio da je MTS najbolja mobilna mreža u Srbiji, po zbiru svih kriterijuma koje RATEL prati na Benchmark testiranju.

Kako navode, "MTS je ostvario najbolji ukupni rezultat u vrednosti od 88,70 (od mogućih 100) poena, čime je ne samo ostavio za sobom konkurenciju, već nadvisio i svoj prošlogodišnji rezultat. "

"Milioni naših korisnika su naša najveća inspiracija i ovu nagradu želimo da podelimo sa njima. Naša posvećenost da im pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu, ono je što mts mrežu drži na vodećoj poziciji već četvrtu godinu uzastopno. Namera nam je da i ubuduće opravdavamo njihovo poverenje, jer su korisnici za nas broj 1", izjavio je direktor Telekoma Vladimir Lučić

Operator MTS je inače u prethodnih godinu dana pustio 4G+ odnosno agregaciju dva nosioca (2CA) na još većem broju lokacija, a u urbanim sredinama su proširili agregaciju na tri nosioca (3CA), korišćenjem frekvencijskih opsega 800 MHz, 1800 MHz i 2100 MHz. Osim toga, Telekom je u prethodnih godinu dana postavio veći broj mikroćelija za mobilnu telefoniju u urbanim sredinama, a radili su i rekonstrukciju backhaul mreža na mnogobrojnim ruralnim makroćelijama, koje sada imaju optički uplink, i povećan kapacitet i pouzdanost konekcije. Na temu govorne usluge, MTS je svim korisnicima omogućio VoLTE uslugu na velikom broju podržanih telefona. 

U ovogodišnjem RATEL Benchmark testiranju učestovali su rezultati govorne usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu). 

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

2 komentara

Dragan
MTS nije omogucio koriscenje VOLTE usluge svim korisnicima, to prosto nije tacno. Mogu i dalje da ga koriste samo korisnici sa Omorika i Soko tarifama. Ostali gledaju u nebo i dalje.
Bane
Ma jeste, MTS nikad bolji. :D