Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Operator MTS (Telekom Srbija) objavio je danas, 1. februara, informaciju da od danas iz ponude ukidaju kanale Kitchen TV, Dečija TV i DuckTV.

Ovo postupanje operatora je suprotno Zakonu o elektronskim komunikacijama, jer operator nije ispoštovao zakonsku obavezu da korisnike obavesti o promeni najkasnije 30 dana pre nastupanja promene, kao i da korisnicima omogući raskid ugovora zbog ukidanja kanala, ukoliko oni to žele.

Arhivirano obaveštenje dostupno je na ovom linku.

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu, korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana od dana postavljanja obaveštenja, u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
2
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

3 komentara

 1. Miloš
  Nažalost razgovarao sam sa MTS o ovome, i rekli su da u ugovoru stoji da su oni dužni da isporuče 60 kanala a da ja imam i više, da oni mogu da pokrenu raskid ugovora ali da bez obzira na član 107. Zakona o elektronskim komunikacijam ja ću morati da platim troškove raskida ugovora. (Dakle nema veze kojih 60 kanala dok god ih je 60 oni mogu da ih ubacuju i izbacuju) po mom mišljenju to nije uredu jer smo se dogovorili dok je bila aktuelna programska šema koja je sada promenjena.

  Jel ima neko da se zaista razume u ovo ili svi mlate praznu slamu?
 2. Milan
  Pozdrav,

  Imao sam sličnu situaciju sa MTS-om. Podneo sam zahtev ali sam siguran da će odgovor biti negativan. Naravno da ću Ratel-u da se žalim kasnije itd. Radnik koji radi mi je prosto rekao da je telekom dužan da mi isporuči emitovanje samo kanala sa nacionalnom frekvencijom i neke gluposti je palamudio.

  Što kaže Miloš u komentaru, slažem se da nije u redu. Ako smo dogovorili sa obe strane jednu aktuelnu programsku šemu, a oni menjaju, onda taj ugovor više nije važeći, tj imam pravo da raskinem jer se više ne slažem sa tim. Prema njihovom, mogu da nam ostave 5 kanala i nikom ništa.

  Ne želim čekati istek ugovora, ali me sigurno neće videti više kod njih u mreži ako ovo ne uspe.
 3. Dusan
  Juče kad sam otišao u poslovnicu radi prevremenog zahteva za raskid Ugovora zbog ukidanja kanala, rečeno mi je da će poslati nadležnima, ali da ću morati da platim penale, ostalo mi je 2 meseca do isteka Ugovora.
  Takođe mi je rečeno da to nisu regionalni kanali i da mogu da menjaju šta hoće.
  Radnica naravno drska i nadobudna.
  Da li imaju prava da naplate penale?

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno