PREOKRET: Željko Mitrović izjavio da SBB-u besplatno daje TV Pink

Željko Mitrović, vlasnik Pinka, izjavio je da smatra da su televizije sa nacionalnom frekvencijom "javno dobro", i da od SBB-a za prava za reemitovanje kanala TV Pink dobija 0 dinara, a da za ostale Pinkove programe naplaćuje 1 evro po korisniku, kako navodi "i jednom i drugom velikom kablovskom operateru. "
PREOKRET: Željko Mitrović izjavio da SBB-u besplatno daje TV Pink

Foto: N1, Pink

Željko Mitrović, vlasnik „Pink Internašaonal Kampani”, izjavio je da smatra da su televizije sa nacionalnom frekvencijom „javno dobro”, i da od SBB-a za prava za reemitovanje kanala TV Pink dobija 0 dinara, a da za ostale Pinkove programe naplaćuje 1 evro po korisniku, kako navodi „i jednom i drugom velikom kablovskom operateru. ”

Mitrović dalje navodi da „da niko normalan, govorim o jednom kablovskom operateru, neće da plati 30 ili 38 miliona evra za ono što se inače ne plaća”, i podseća da se kanali sa nacionalnom frekvencijom i inače ne plaćaju.

Vlasnik „Pinka” dalje navodi da su „objave Kopernikusa licemerne, da su preterali i da su u pitanju ucene. ”

„Kad danas nekom zafali para i kada bavi se građevinom, a usput ima slučajno televiziju sa nacionalnom frekvencijom kao što je slučaj kod jednog ovde, i kome zafale pare i seti se da bi možda mogao da kriminalno-reketaškim stavovima ucenjuje nekog kablovskog operatera i da to prenosi u javnost na jedan potpuno pogrešan način. ”

Mitrović dodaje da Pink nije „humanitarna organizacija” koja pomaže kablovskim operaterima, već da imaju analize tržišta i da su formirali cene za koje misle da su prihvatljive.

„SBB nema nikakvih zakonskih obaveza da ih emituje”, ocenio je Mitrović, i rekao da bi bilo potrebno da Srbija donese zakon „must carry” kako ne bismo došli u situaciju da neki kablovski operator kaže „neću da emitujem ove kanale. ”

„Bez ikakvih razloga je taj zakon skinut sa dnevnog reda pre deset godina na pritisak Kirjakua i njegove Antena grupe. I upravo to što je Prva tada radila, danas im se vraća kao bumerang. „, ističe Mitrović.

Celokupan tekst dostupan je na sajtu N1.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara