Poginuo Češki biznismen Petr Kelner, vlasnik PPF-a, Telenora i Mobi banke

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, zajedno sa još četvoro ljudi, poginuo je u subotu u Aljasci, kada se srušio helikopter koji je prevozio grupu skijaša, prenosi Rojters. „Sa najdubljom tugom objavljujemo da je, u…
Poginuo Češki biznismen Petr Kelner, vlasnik PPF-a, Telenora i Mobi banke

Foto: PPF Group

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, zajedno sa još četvoro ljudi, poginuo je u subotu u Aljasci, kada se srušio helikopter koji je prevozio grupu skijaša, prenosi Rojters.

„Sa najdubljom tugom objavljujemo da je, u helikopterskoj nesreći na planinama Aljaske u subotu, 27. marta, osnivač i većinski vlasnik grupe PPF, gospodin Petr Kellner, tragično preminuo”, saopštila je PPF Grupa.

PPF Grupa, kao investicioni fond, u 2018. godini postala je vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući i Srbiju, gde su preuzeli Telenor doo i Mobi banka ad, a osnovali Cetin doo, koji rukovodi Telenorovom infrastrukturom.

PPF je u biznis telekomunikacija ušao 2013. godine, kupovinom češkog i slovačkog operatora „O2”, od španske „Telefonike”.

Za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se srušio helikopter „Erbas AS350 B3” u subotu u 18:35 po lokalnom vremenu, usled čega je poginulo petoro ljudi. Jedna osoba je preživela nesreću sa ozbiljnim povredama, ali se nalazi u stabilnom stanju.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara