Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

U prethodna dva dana javio se ogroman broj korisnika, prvenstveno na društvenim mrežama, koji su razočarani i isfrustrirani jer više ne mogu da gledaju United Media kanale preko EON aplikacije na mrežama drugih operatora. 

Dosta korisnika shvatilo je iznenadni prestanak rada United Media kanala preko mreža drugih operatora kao novu promenu od strane SBB-a, odnosno kao menjanje uslova.

Međutim, kao što i SBB svoje korisnike podseća već godinama, korisnici koji EON uslugu dobijaju "na poklon" u okviru SBB-ovih paketa "u mreži" (dakle, paketi na koaksijalnoj infrastrukturi koji sadrže televiziju, Internet i eventualno fiksni telefon) nemaju pravo da sve kanale gledaju na mreži drugog operatora, već da će biti dostupno do 70% kanala iz paketa.

Korisnici koji žele da imaju pristup svim kanalima iz paketa, moraju odvojeno da ugovore uslugu "EON van mreže".

Ovo ograničenje je definisano u članu 3. "Način korišćenja EON servisa od strane Pretplatnika i ograničenja", EON Uslova korišćenja, i postoji od kako je SBB uveo EON uslugu. 

Ograničenje Pretplatnicima u pogledu gledanja programskih sadržaja – broja kanala, postoji kada Pretplatnik gleda programski sadržaj putem EON servisa preko mreže drugog ISP operatora (i to do 70% kanala u zavisnosti kog ISP operatora koristi), izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa van mreže SBB-a, odnosno Total TV pretplatnika. 

Dakle, u ovom konkretnom slučaju se ne radi o novim izmenana već je SBB odnosno United Cloud samo dodao nove opsege IP adresa drugih operatora na bloklistu, čime su sprečili da određeni korisnici "prolaze kroz pukotine" i da gledaju United Media kanale sa nalozima "u mreži" preko Interneta drugih operatora.

EON Uslove korišćenja pročitajte ovde.  (arhivirano)

Navedeni Uslovi korišćenja su sastavni deo Ugovora, saopšteno na samom obrascu svakog ugovora SBB-a.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
1
😲
0
😢
3
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

1 komentar

ivan
Ne razumem iz kog razloga pljujete SBB kada to isto radi i MTS. Komentarisem na ovaj nacin jer imam i SBB i MTS. Svako dozvoljava rad aplikacije samo na svom internetu. I sad je SBB nikakav a MTS je blagom dan?!
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno