Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Operator MTS zvanično je omogućio VoLTE uslugu na iPhone uređajima 10. marta, usled čega će i korisnici Eplovih pametnih telefona moći da uživaju u kristalno jasnom zvuku, bržem uspostavljanju veze, a uz mogućnost korišćenja brzog 4G Interneta u toku poziva.

Podržani su sledeći modeli iPhone uređaja, pod uslovom da su ažurirani na iOS 15.2 ili noviji:

  • iPhone 7/7 plus
  • iPhone SE 2nd gen
  • iPhone 8/8 Plus
  • iPhone X/XS/XS Max/XR
  • iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max
  • iPhone 12/12 mini/12 Pro/12 Pro Max
  • iPhone 13/13 mini/13 Pro/13 Pro Max

Aktivacija VoLTE usluge za korisnike koji je do sada nisu aktivirali moguća je putem Moj MTS aplikacije ili na web sajtu moj.mts.rs, ili pozivom call centra na broj 064/789. Deaktivacija usluge moguća je putem call centra ili podnošenjem zahteva u poslovnici.

Kompletan spisak svih uređaja koji podržavaju VoLTE uslugu dostupan je na ovom linku.

VoLTE je dostupan na Omorika i Soko postpaid tarifama, za korisnike koji su ugovor potpisali nakon 1. jula 2020. godine.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

Napišite komentar

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno