Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Direktor Telekoma Vladimir Lučić potvrdio je za Blic Biznis da će Telekom preuzeti poslovanje Globaltela.

Ova informacija dolazi nakon što se u medijima pojavilo pitanje poslanice DS-a Tatjane Manojlović o Telekomovoj kupovini Globaltela za 17 miliona evra.

Portal TeleSrbija se obratio Telekomu sa zahtevom za izjašnjenje, ali nažalost odgovor nismo dobili. 

Tek kada je jutros izašao intervju sa Lučićem u Blicu obelodanjena je zvanična informacija o namerama Telekoma. 

Kako navodi Lučić, plan Telekoma je da kroz akviziciju novog brenda "Globaltel", pojačao ponudu Telekoma kod mladih korisnika u potrazi za modernim brendom na polju telekomunikacionih usluga.

Lučić dalje navodi da Globaltel ima 91.000 aktivnih korisnika, što će Telekomu omogućiti dalji rast u novom segmentu, a ujedno će raskid ugovora o iznajmljivanju mrežnih resursa sa A1 Srbija Telekomu doneti značajno uvećanje profita u pogledu Globaltelovog poslovanja, jer svaki MVNO pa i Globaltel veći deo svog prihoda plaća operatoru od koga iznajmljuje mrežne resurse.

Za kraj, direktor Telekoma naveo je da su "detalji komercijalne ponude poslovna tajna", ali je istakao da je "ponuda koju su dobili povoljnija od one kojom se licitira u javnosti. "

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
1
❤️
4
👍
0
😲
3
😢
14
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

6 komentara

Miki
Telekom je inače arogantan sa svojim zaposlenim jer se ne ljubazno ponašaju sa korisnicima kada pozovu zbog toga je gomila korisnika prešla u globaltel ali ako mts uzme globaltel svi će odustati jedino će primorati postpejd korisnike da ih vežu zbog ugovorne obaveze.
Miki
To će biti velika katastrofa taman smo mislili da smo se otarasiti Telekoma koji je užasan godina u nazad pa i sad ako ga kupe globaltel svi će odustati od globaltel kartica.
xx
Globaltel ima 90+ hiljada korisnika, verovatno računajući sve korisnike pa i online brojeve.

MTS kupuje brend koji nem tolikog kapaciteta koliko to deluje kada se gleda u brojkama korisnika. Pre svega zato što globaltel živi i na račun njihovih reciklimata, pa većina korisnika ni ne uplaćuje kredit.

Ukoliko zadrže sve to i unaprede povezanost sa reciklomatima onda će imati smisla, ukoliko to ukinu onda su džaba kupovali 'brend'

Svakako ja ću prestati da ih koristim
Ivica
Pobegao sam od mts-a glavom bez obzira i prešao na Globaltel,ako se desi da Telekom kupi Gobaltel istog momenta vadim karticu iz telefona i odjavljujem broj koji sam registrovao na svoje ime...
Sasa
Ako kupi mts digne one cene njihove idemo dalje
Pera K.
ja se jedva spasao od telekoma kaf ono opet kod njih. Mrnjam mrežu broj sam verifikovso na svojrnime nemam ujobog i odmah prelazim kod drugog. Kid telekoma nikad biše pa da mi daju i za đabe.
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno