Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Medijska grupacija „Kopernikus Tehnolodži” izdala je saopštenje povodom SBB-ove ponude da prihvati uslove distribucije kanala TV Prva i B92, po ceni koju plaćaju Pinku za kanal TV Pink.

Podsećamo, SBB je naveo da prihvataju „poslednju ponudu” Kopernikusa da kanale TV Prva i B92 plaćaju koliko plaćaju kanal TV Pink, a nakon toga je Željko Mitrović za N1 rekao da smatra da su kanali sa nacionalnom frekvencijom javno dobro, i da TV Pink ne naplaćuje SBB-u.

U sada najnovijem saopštenju grupe Kopernikus, oni navode da od SBB-a „već danima [dobijaju] samo saopštenja u medijima, u kojima se izvrću reči i manipuliše istinom. ”

Kopernikus je optužio United Grupu, čija je SBB članica, da primenjuje dvostruke standarde, jer na tržištima gde poseduju kanale sa nacionalnom frekvencijom, konkrento Crna Gora i Bosna i Hercegovina, traže da se ti kanali plaćaju 1 EUR po korisniku, dok sada u Srbiji smatraju da ne bi trebali da plaćaju naknadu Kopernikusu za kanale sa nacionalnom frekvencijom.

Dalje optužuju Željka Mitrovića, vlasnika „Pink Internašaonal Kampani”, da je „novi saveznik i sufler SBB-a”, i kako navode on je „doživeo da postane pozitivac na N1”, aludirajući na izjave Mitrovića gde je rekao da Pink ne naplaćuje pravo za reemitovanje kanala SBB-u.

Kopernikus dalje tvrdi da sumnja u istinitost Mitrovićeve tvrdnje da Pink ne naplaćuje taj kanal SBB-u, a iznose mišljenje da čak i ako je to tačno, verovatno SBB preplaćuje druge kanale Pinku i time nadoknađuje neplaćanje naknade za Pinkov kanal sa nacionalnom frekvencijom.

Za kraj Kopernikus optužuje SBB i United grupu da bez obzira na sve „ide ka svom zacrtanom cilju, a to je izbacivanje televizija Prva, TV B92 i Happy TV iz SBB-ove mreže, i stvaranje prostora za rast gledanosti televizija NovaS i N1 i dalje izvlačenje novca iz SBB-a u Luksemburg. ”

Celokupno saopštenje Kopernikusa dostupno je u objavi na sajtu B92.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

2 komentara

  1. Prolaznik
    Isti taj Kopernikus ima matičnu firmu na Kipru, što mu baš daje za pravo da komentariše Luksemburg.
  2. Bane
    Isto kao sto Mitrovic ima firmu u Svajcarskoj, pa nikom nista. Sve su to njihova legitimna prava.

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno