TeleSrbija

Operator JOTEL u prethodna dva dana otplatio je veći deo svog duga prema Arena Channels Group, a nakon inicijalna tri kanala (SK 1, SK 2 i Cinemania), sada se u ponudi nalazi još 9 Sport Klub kanala kao i još nekoliko kanala čiji je nosilac prava United Media, uključujući i kanale Grand i Grand 2.

Podsećamo, JOTEL od 13. januara ne emituje kanale Arena Channels Group, a u blokadi se nalaze od 28. decembra 2022. godine. 

Operator JOTEL se portalu TeleSrbija prošle nedelje izjasnio da će se u ponedeljak izjasniti o ovoj situaciji, međutim dalje komunikacije nije bilo.

Takođe, portal TeleSrbija se obratio kompaniji United Media, koja takođe ne želi da komentariše aktuelnu situaciju.

Inače, iznos blokade računa privrednog društva JOTEL DOO je sada smanjen na 10 miliona dinara, sa skoro 60 miliona dinara pre samo 3 dana. 

U 41. danu blokade, dugovanje iznosi 10.838.665,62 dinara, na dan 07.02.2023. godine.

Portal TeleSrbija nije uspeo da utvrdi detalje sudskog spora koji postoji a čiji je jedan od učesnika JOTEL DOO. 

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
1

Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

3 komentara

Ivan
Bas tako. Ja sam dugo godina u jotelu i ovo sto su uradili nije ispravno i ne daju raskid ugovora. Nego tek kada istekne ugovor. Sport klub umesto arena.
Holidey
Ja kao dugogodišnji korisnik usluga Jotel operatera, potupno sam razočaran trenutnim dešavanjima. Jotel je na ovaj način žestoko oštetio sve korisnike njihovih usluga, zamenili sadržaj paketa i misle rešili stvar. SK nikako ne može da zameni Arenu, jer kompletan fudbalski program ide preko Arene, tako da je ovo zamazivanje očiju. Na ovaj način svi korisnici, imaju puno zakonsko pravo da raskinu ugovore shodno čl. 107 Zakona o elektronskim komunikacijama, jer je nastupila bitna promena sadržaja TV programa bez ikakvih objašnjenja. Konkretno ja, a verujem i većina ostalih korisnika imaju ugovore sa Jotelom upravo zbog praćenja Arena paketa sportskih programa.
Evo šta kaže zakon:
Izmena uslova ugovora
Član 107
Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen. Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima. Agencija može propisati sadržaj obaveštenja iz ovog člana.

Možete slobodno raskinuti ugovor bez ikakvih nadoknada. Ako se ne slažu, možete se obratiti RATELU i preduzeti mere zaštite iz zakona o zaštiti potrošača, pa će na kraju oni vama da plaćaju.
Sone
Lopovi iz Jotela, izbacili Arenu a ubacili zalosni Sport klub na kome nema nista za pogledati...Jos ne daju raskid ugovora, traze da im se plati 6 meseci promo perio koji je bio besplatan, sada traze da se to plati po punoj ceni...

Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno