Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Izuzetno nam je drago da saopštimo našim čitaocima da smo se uspešno izborili za prava SBB-ovog bivšeg korisnika Ivana Tatića, i da je kompanija SBB pristala da realizuje raskid ugovora sa korisnikom kao i da mu stornira neosnovano fakturisanu naknadu za oba ugovora.

U prethodnih nekoliko dana, više puta smo pisali o borbi Ivana Tatića da ostvari raskid ugovora sa SBB-om, usled povećanja cena usluge u januaru 2023. godine.

Podsećamo, Ivan je nekoliko puta pokušao da raskine ugovor sa SBB-om na prodajnom mestu operatora tokom januara 2023. godine. Tom prilikom su ga neosnovano odbili pod izgovor da "ne vide odobrenje u sistemu".

Ivan se obraćao SBB-u putem mejla više puta, ali su ga ignorisali. Obraćao se i RATEL-u, ali je regulatorna agencija predmet stavila u fioku jer je službenica koja je započela rad na predmetu već skoro tri meseca odsutna sa posla.

Pod pritiskom koji je stvorilo naše pisanje o Ivanovim mukama, operator SBB je dostavio izjašnjenje Ministarstvu informisanja i telekomunikacijama povodom pokrenutog inspekcijskog postupka u ovom slučaju, a inicirano nakon našeg pisanja o celoj situaciji.

SBB je u izjašnjenju naveo da se "u potpunosti pridržava odredbi Zakona", kao i da korisniku "neće biti izvršen obračun otkaznog roka, niti je korisnik u obavezi da plati troškove u vezi sa raskidom. "

Ivan je za portal TeleSrbija rekao da je zadovoljan sa ishodom ovog slučaja, i zahvalio je svim činiocima na saradnji.

Izražavamo žaljenje što operator SBB odbija da komunicira sa portalom TeleSrbija, ali svakako pozdravljamo odluku da u skladu sa svojim zakonskim obavezama korisniku realizuju raskid ugovora bez naknade štete i bez otkaznog roka. 

Drago nam je što je operator SBB reagovao na naše pisanje u kratkom roku i u komunikaciji sa Ministarstvo dostavio sve neophodne informacije. 

5
❤️
3
👍
1
😲
0
😢
1
😠
1

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

2 komentara

  1. Aleksandar
    Da je Ivan odneo opremu prvog februara i stavio je na sto SBBa do ovoga ne bi ni došlo.
    Nekako ste vrlo labavo pričali da postoji zahtev za raskid iz decembra i da su dva ugovora u pitanju...
    Možete Vi to i bolje. Ne pretvarajte se u tabloid koliko god to primamljivo izgledalo.
  2. Ivan
    @Aleksandre nazalost prica je istinita a ti ili nisi detaljno procitao ili si zaposlen u SBB ili klasican trol. U svakom slucaju hvala portalu Telesrbija sto je stala uz mene i pomogla da razresim ovu situaciju. Pozdrav

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno