HBO Max postaje MAX i u Srbiji od 21. maja

Striming platforma HBO Max postaje Max od sutra, 21. maja 2024. godine.
HBO Max postaje MAX i u Srbiji od 21. maja

Foto: Warner Bros. Discovery

Striming platforma HBO Max postaje Max od sutra, 21. maja 2024. godine.

Kako je vlasnik servisa Warner Bros. Discovery (WBD) najavio u februaru 2023. godine, HBO Max platforma će biti rebrandirana u "Max".

Paketi preko operatora

U trenutku pisanja teksta, samo je Yettel objavio informacije o Max ponudi, gde nisu naveli puno detalja, osim interesantne informacije koju nismo najbolje razumeli, a to je da "počev od 23.04.2024. godine HBO Max usluga neće više biti dostupna kao tarifni dodatak za nove aktivacije. " (kako je april uveliko prošao, pretpostavljamo da je greška u kucanju, a da li se Max dodatak ukida od 23.05. saznaćemo naknadno)

Drugi operatori se nisu oglasili po ovom pitanju.

Neke nezvanične informacije koje imamo je da će korisnici biti migrirani na Standard pakete.

Paketi i cene

Max nudi dva paketa, od kojih se skuplji zove Standard, i omogućava 3 istovremena gledanja, 5 profila, i 30 preuzimanja, uz sadržaje u 1080p Full HD rezoluciji. 

Max u ponudi ima i Basic plan koji podržava 1 istovremeno gledanje, 5 preuzimanja, i sadržaje nudi u 720p HD rezoluciji.

Za sada nisu poznate cene paketa.

Timeline servisa

Podsećamo, HBO Go je rebrandiran kao HBO Max neko vreme nakon spajanja WarnerMedia sa Discovery Inc.

Inače, WarnerMedia je bio deo AT&T, u vidu sastavnih delova Turner Broadcasting, HBO, Cinemax, Warner Bros., Universal Pictures Home Entertainment, DC Comics, New Line Cinema i The CW. WarnerMedia je izdvojen iz AT&T 8. aprila 2022. godine, zbog strateške odluke AT&T da napusti entertainment industriju, a sve to u vidu prodaje tog dela poslovanja Discovery Inc., što je rezultiralo stvaranju nove firme Warner Bros. Discovery.

Kao deo dugoročne strategije harmonizacije tržišnog prisustva dveju kompanija, menadžment WBD doneo je odluku o postepenom rebrandiranju HBO-ovih striming servisa i povezanih usluga, ultimativno radi ukidanja HBO brenda.

HBO Max je nastao kao prvi korak u realizaciji te strategije, i kod nas je pušten 8. marta 2022. godine.

Tokom avgusta 2022. godine, WBD je ukinuo veliki broj filmova i serija sa platforme za koje su ocenili da nemaju zadovoljavajuću gledanost, u cilju optimizacije troškova kompanije.

U okviru rebrandiranja HBO Max u Max, WBD je napravio i bitne promene u cilju boljeg integrisanja Discovery Inc. sadržaja u platformu, a svi originalni sadrži su sada objedinjeni pod nazivom "Max Originals". 

Neki od sadržaja koji će sada biti dostupni u Srbiji na Max platformi, ranije su bili dostupni samo u drugim državama preko Discovery+ striming servisa.

0
❤️
3
👍
1
😲
0
😢
2
😠
0

2 komentara

Gradjanin
Max ce biti dostupan uz odredjene pakete u Supernovoj, kao i do sada. Da naglasim da ce biti dostupan, jer jos uvek nije, iako se o tome pisalo i pisalo. Naime, svi Supernova korisnici ce najpre biti prebaceni u Telekom, pa ce im zatim biti napravljeni nalozi na 'moj mts' platformi, te ce sa kredencijalima sa 'moj mts' platforme biti omogucena aktivacija i koriscenje Max-a. Znaci, kako su azurni Max mozemo da ocekujemo tek za par meseci, pola godine, godinu... Eto, mozda TeleSrbija moze malo da istrazi i ubrza sve ovo.
Aleksa
Max u Yettelu neće više biti dostupan kao tarifni dodatak koji se plaća, ali će biti dostupan da se aktivira u besplatnom slotu uz Total tafife kao i do sada