Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

U izjavi za Tanjug koju je preneo Kurir, strateški savetnik Telenora Goran Vasić je izneo perspektivu Telenora u kontekstu „užarene teme” saradnje Telekoma i Telenora.

Vasić navodi da bi „ulazak Telenora kao novog kablovskog opratora na tržište Srbije unaprediće konkurentnost i doneti širi izbor i ponudu u tom segmentu”.

Istovremeno, Vasić najavljuje tzv. „samostalni ulazak” Telenora na tržište, koji bi korisnicima omogućio najširi mogući izbor kanala, uključujući i kanale United Media kao što su N1, Nova S i Sport Klub, jer Telenorov ugovor o zakupu infrastrukture Telekoma nije ni ekskluzivan niti restriktivan.

Vasić takođe objašnjava da je United Grupa odbila Telenorovu ponudu da distribuira njihove kanale, ali da se Telenor nada da će u budućnosti doći do dogovora o distribuciji kako bi Telenor imao i njihove kanale u svojoj ponudi.

Za kraj, on podvlači činjenicu da je Telenorovo poslovanje u celosti u skladu sa zakonima i dobrom poslovnom praksom, kao i da je medijska kampanja United Grupe nepoštena i neosnovana, ali da ima veru u nezavisnost regulatornih tela kod donošenja odluke.

Sve aktivnosti Telenora u ostvarenju te ambicije u skladu su sa zakonima i pozitivnim propisima Republike Srbije.

Zato verujemo da postojeća medijska kampanja na kanalima u vlasništvu United Grupe predstavlja pritisak na nadležna tela koja treba da donesu odluku o našim komercijalnim ugovorima o zakupu infrastrukutre. Čvrsto verujemo da takva kampanja neće imati uticaja na nezavisno odlučivanje regulatornih tela.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

1 komentar

Viktor
Pokazalo se da Gospodin Vasić ne govori podpunu istinu,i ako je upravo pre direktorovanja u Yettelu bio u kompaniji koju sada svesrdno pljuje. Pre toga je Goran Vasić bio direktor Telenora... Yettel ima problem da je svojim korisnicima svesno onemogućio korišćenje njegovih usluga i servisa, sklapajući deal sa MTS-om koji gde god može će se potruditi da svoju infrastrukturu proda kranjem korisniku po maloprodajnoj ceni,a ne da pušta Yettel da mu kači svoje korisnike na infrastrukturu.

Ovde se radi o vlasničkoj a ne korisničkoj infrastrukturi koju vlasnik sigurno neće prepustiti korisniku za mali novac.
Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno