×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama: Facebook stranica · Twitter nalog

Primenjuju se odredbe Politike privatnosti TeleSrbija kao i Facebook Privacy Policy i Twitter Privacy Policy

U izjavi za Tanjug koju je preneo Kurir, strateški savetnik Telenora Goran Vasić je izneo perspektivu Telenora u kontekstu „užarene teme” saradnje Telekoma i Telenora.

Vasić navodi da bi „ulazak Telenora kao novog kablovskog opratora na tržište Srbije unaprediće konkurentnost i doneti širi izbor i ponudu u tom segmentu”.

Istovremeno, Vasić najavljuje tzv. „samostalni ulazak” Telenora na tržište, koji bi korisnicima omogućio najširi mogući izbor kanala, uključujući i kanale United Media kao što su N1, Nova S i Sport Klub, jer Telenorov ugovor o zakupu infrastrukture Telekoma nije ni ekskluzivan niti restriktivan.

Vasić takođe objašnjava da je United Grupa odbila Telenorovu ponudu da distribuira njihove kanale, ali da se Telenor nada da će u budućnosti doći do dogovora o distribuciji kako bi Telenor imao i njihove kanale u svojoj ponudi.

Za kraj, on podvlači činjenicu da je Telenorovo poslovanje u celosti u skladu sa zakonima i dobrom poslovnom praksom, kao i da je medijska kampanja United Grupe nepoštena i neosnovana, ali da ima veru u nezavisnost regulatornih tela kod donošenja odluke.

Sve aktivnosti Telenora u ostvarenju te ambicije u skladu su sa zakonima i pozitivnim propisima Republike Srbije.

Zato verujemo da postojeća medijska kampanja na kanalima u vlasništvu United Grupe predstavlja pritisak na nadležna tela koja treba da donesu odluku o našim komercijalnim ugovorima o zakupu infrastrukutre. Čvrsto verujemo da takva kampanja neće imati uticaja na nezavisno odlučivanje regulatornih tela.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije i tržište, računarski softver i razvoj mreža. Osim na portalu TeleSrbija, piše na svom blogu, a i na Tviteru.


VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom. Za detaljne informacije o Vašim pravima, vrsti sadržaja kao i njegovoj svrsi, izjavi o odricanju od svih odgovornosti od strane TeleSrbija, i ostale informacije, posetite stranicu Pravne napomene.

Napišite komentar