Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Kako TeleSrbija ekskluzivno saznaje od izvora bliskih poveriocu, po Rešenju Privrednog suda u Beogradu, operatoru KBCNet (TRUF doo i KBC ON LINE doo) ukinut je domen kbcnet.rs, zbog kršenja prava nosiocu žiga „BIZNET”, konkretno BizNet doo.

Rešenje od prinudnom izvršenju
Foto: BizNet

Rešenje je doneto nakon što je BizNet tužio KBCNet po osnovu povrede prava na žig. KBCNet je odbio da postupi po Rešenju o privremenoj meri, usled čega je domen blokiran od strane RNIDS-a. Izvršenje je sproveo Javni izvršitelj.

BizNet paketi na sajtu KBCnet
Foto: TeleSrbija / Screenshot

U razgovoru sa bivšim zaposlenima KBCNet-a ustanovili smo da ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, pošto je pre 12 godina policija iselila IKT opremu operatora iz stana na Zvezdari koji su protivpravno koristili za skladištenje primopredajnih antena za bežični Internet. KBCNet je i u tom slučaju bio blagovremeno obavešten ali se operator oglušio na rešenja nadležnih, dok nije došlo do prisilnog iseljenja operatorovog osoblja i opreme iz iznajmljenog stana.

Bitno je napomenuti i to da je usled suspenzije domena nedostupan i email server KBCnet-a, kao i mejlovi za podršku i komunikaciju sa korisnicima.

KBCnet se nije oglašavao na ovu temu na svojim kanalima za komunikaciju sa korisnicima. Na sopstvenim DNS serverima uneli su zapise kako bi omogućili resolving domena kbcnet.rs, ali isti nisu dostupnu izvan njihove mreže, što najveći uticaj ima na prijem email-ova kod korisnika KBCNet-a.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!
0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Komentari

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Nema komentara

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Dhilos Cloud - Stabilan, brz i povoljan web hosting!

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Twitter nalog

Facebook stranica

Instagram profil

Telegram kanal

Mastodon nalog

Threads nalog

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno